İş hayatında "idare et" kavramı yoktur. Siz sunucunun fişini 2 gün çektiğinizde nasıl ki "rezil hosting" oluyorsanız müşteri de 2 gün parasını ödemeyince "rezil müşteri" olmalı.
Konudaki yorumları okudum fakat yapılmayan ödemenin ayıbından bahsedilmiş.
Ayıbın ayıbı olmaz.
Yönteminiz doğru mu? Sonuna kadar yanlış...
Fakat ücreti ödenmeyen bir hizmetin AYIBI OLMAZ.
Aslında artık bunun mümkün olmayacağını bildiğimiz için müşterileri uyarmak istiyoruz. Uyarma şekli biraz sert ve yanlış olmuş bunun için ilgili departman ( personel ) uyarılmıştır.
Ancak %50'den fazla müşteri gecikmeli ödeme yaptığı zaman artık işin ciddiyetini biraz daha sert açıklamak gerekiyor, çünkü yarın yine biz kötü olacağız.
Artık hesaplar zamanında silinecek müşteri firma hesabımı sildi şeklinde konu açacak bunlar sadece iyi olan senaryolar.
Şuanda Türkiye'de hosting sektörü ne durumda kimsenin haberi yok! Firmalar bir sunucudan yaptığı kardan 2 kat daha fazla zarar edecek pozisyona geldi.
10 - 15 TL gibi rakamlardan bahsetmiyoruz.
23 K olan lisans paralarının 35 k küsür rakamlara çıktığından bahsediyorum. Müşteriden para alamayan firma maalesef bu çarkı döndüremez.
Anında Hosting beni telefonla bilgilendirmiyor diyen bir müşterimiz varsa çıksın yazsın! Bizim için 1 TL verende 1000 TL veren müşterimizde aynıdır.
Önemli olan müşterinin emekleri ise bunu önce müşteri kendisi düşünmelidir. Sırf müşterileri için ön ödeme yapan sürekli düzenli ödeme yapan bir firmayız çünkü amacımız kimsenin verdiği para boşa gitmesin.
Konuya son kez yazıyorum. Konuyu açan müşterimiz
yanlış uyarma şekli dışında her şeyi tekrar değerlendirsin.