Böyle güzel, bir işi ya tam yaparsınız ya da hiç yapmazsınız. Yapmak için bir koşulda referans bulmak. Maalesef bizim esnaf " 250 tl'ye aldın mis gibi aküyü bir de alışveriş sürecin, firmamız, ürün ile ilgili mapten yorum yap " diyemiyor
Ben öğrencilerime " yorum yapın " desem ergen insan her geldiğinde fotoğraf çeker yorum yapar Bu kültür de yavaş yavaş oturduğunda insanlar daha çok yorum yapacak ve fake yorumlar sadece işletmenin kuruluşunda değere sahip olacak. Diğer yandan bir grup insanımız çeşitli nedenlerle aldıkları dandik ürün hakkında harika yorumlar yaparak diğer kullanıcıları olumsuz etkileyebiliyor. Örnek olarka hepsiburada da 8k'lık telefon için " eşim aldım çok memnunum, çocuğa karne hediyesi olarak aldım " vb. yorumları gören fakir vatandaşlarımız aldıkları 1-2k'lık telefon hakkında " iphonea on basar, samsungu ayakta tokatlar, cameldan daha şık " gibi yorumlar yapabiliyorlar.
Yorum yapma, puanlama güzel bir özellik bunun negatif yansımaları zamanla azalacaktır. Bu yüzden biraz daha şeffaf olarak devam edilmeli. Tabi örnek olarak google senin,benim 300 km ötedeki mumcudan mum almadığımızı gayet iyi biliyor ama sırf bizim doğru bilgilerimizden ( gezdiğimiz yerler,uğradığımız dükkanlar ) bu sayede bilgileri topluyor. Kapital nerede duracağını, nerede sopalayacağını, nerede saldıracağını iyi bilir.