Hayatımda ilk kez birine aşık olmuştum. Aramızda fena kültür farkı vardı o okulda her yıl dereceye girerken ben ise eksi soguk dereceye giriyordum. Çocukluk askimdi ve ilk kez birine oturup şiirler yazmıştım. İşin kötüsü ise her seferinde ona yazdığımı bildiği halde bir kez bile dönüp bakmadı yüzüme. Maddi zorluk ve ailemin borçları nedeniyle elektrik-elektornik muhendisligi son sınıf ta okulu birakmak zorunda kaldım. Bir gun çalıştığım firmada işe başladı (stajyer). Benim elim ayağım tutmaz oldu. Nevrim döndü. Aramızda kültür farki var ya hani ben kendimi kucumsedim onun yanında hep. Bir gün yemekte karşısına oturdum bakmadi bile yüzüme. Ve ona su cumleleri kurdum. Bak seninle ben bir olamayız biliyorum ve farkındayım. Attigin adımı bile biliyorum. Hangi mevsimi sevdiğini en çok ne içtiğini,hangi yemekleri sevdiğini. Muzik tarzını herseyini biliyorum yanlis anlama sapiklik yada taciz olarak değil herkesin kalp dediği ama benim bir turlu adını koyamadığım bir şeyin içindesin en kotusu ne biliyor musun seni sevdiğimi bile bile hayir bile demiyorsun. Reddet beni hayir de bağır çağır ne istersen yap. Gerekirse rezil et beni. Ama bil nolursa olsun bunu bil ben seni sevdiğim kadar inan Fenerbahce'yi sevmedim. Ben oyle deyince biraz gülümsedi ve bana buna bile Fenerbahçe'yi katabilmene şaşırmadım ama hosumada gitti senin icin en degerli seyin uzerinde tutman beni.
Sonra devam etti.
Herkesin bir yarasi var mesela senin en büyük kanayan yaran ben olmuşum üzgünüm. Evet benim de bir kanayan yaram var benim yaram ise olmayacak duaya amin demek mantıksızlık tamamen.
Kanayan yaramın ne olduğunu asla bilemiyceksin. Hani her şeyini biliyorum diyorsun ya eğer bunu bilirsen söz seninle gelicem dediğin yere.
Tabi bulamadım ve aradan tam 4 yıl geçti. Askerdeydim ramazandi ortalık ve Ramazan'ın üçüncü gunu gece saat 00.47 ben izine gelmis geri donuyordun askeriyeye. Otobüsun verdigi ilk molada sahurumu yapacaktım. İlk lokmada aklima geldi.
Ve dua ettim hayatımda ilk kez kendim icin dua ettim. Dedim ki nolur ben senden kendim icin birsey istemedim ilk defa istiyirum. Onu bir kez daha gormeyi nasip et bana...
Yemegimi yedim. Otobuse bindim elime telefonu alıp rehberimdeki numarasina mesaj attim saniye surmeden cevap geldi.
Benim attığım mesaj şuydu kanayaran yarani buldum. En azından tahmin ediyorum.
Mesajın cevabı olarak kim olduğunu sordu.
Ben ise
Aranizda kültür farki olan biri dedim kendimi kast ederek aklim sıra kendime pay cikarmaya çalışıyordum. Nerden bilirdim ki gerçekten ben olduğumu..
Sonuç ne biliyor musunuz?
Şuan evliyiz hemde Ramazan'ın 3.gunu evlendik