Tasarım tarafında mı daha baskınsın yazılım tarafında mı ? Hatrı sayılır kaç projen var ? Oturup tek başına sıfırdan ölçeklenebilir e-ticaret v.s yazılımlar yapabilir misin ? php back-end konusunda ne kadar iyisin ?
Bu konulara göre çok farklılık gösterir atıyorum sana.
Paylaştığın bilgiler sadece web sitesi yapmak ve basit ufak tefek web yazılımlar yapmak kıvamını geçmiyorsa ve gerçekten elle tutulur projelerin yok ise 2500-3500 arası piyasada alacağın maaş.

Ama yine aynı yazdığınşeyleri biliyorsan fakat php javascript v.s bilgin tecrüben sadece web sitesi yapmaktan ibaret değil ise komples web yazılımlar yapabiliyorsan. Php ile karmaşık sistemler yazabiliyorsan.Elle tutulur projelerin var ise 5000-6000 alabilirsin. Tam zamanlı.

Daha doğrusu kendine şunu sorman lazım. "Ben çalıştığım iş yerine ne kadar para kazandırırım." 3500 tl maaş alıyor olsan senin işyerine aylık masrafın en kötü ihtimalle 5000-6000 tl. Bir işyerinin sana aylık 6000 tl masraf yapması için en azından aylık 10-12 bin tllik iş çıkarabiliyor olman veya mevcut işlere katkı sağlayabiliyor olman gerekir. İş başvurusu yapıp maaş talep edeceğin iş yerine ve yaptığı projelere bakarak kendine şunu sorman gerekir "Ben bu iş yerinin yaptığı projelere ne kadar aktif destek sağlayabilirim ?".