Herkese Merhaba
Benim Sorum Şu; Şuan da meşgul olduğum bir iş var fakat bu işin geleceğini göremiyorum,
hayatımı kimseye muhtaç olmadan sürdürebilmek için şimdiden bir şeyler yapmak istiyorum.
Bunun için de udemy'den kurs almak aklıma geldi.
Fakat bu konularda her hangi bir temel bilgim dahi yok, sadece bilgisayar da sosyal medya hesaplarımı yönetiyorum, programlama, yazılım, grafik tasarım gibi konularda en ufak bilgiye sahip değilim.
Soru 1: Sıfır bilgi ile udemy'den alınan eğitimler ile başarıya ulaşabilir miyim?
Soru 2: Geleceği parlak olan sektör hangisi, hangi sektöre yönelmeli, kursunu almalıyım?
Soru 3: Öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Teşekürler
Geleceğe yönelik bir hedefiniz var ise YAPAY ZEKA; Derin Öğrenme, Makina Öğrenmesi gibi alanalrda kendinizi donatmalısınız. Veri Analizi üzerine çalışmaya hızlıca başlayıp, ortalama bir mmühendis gelirine sahip olablirsiniz.
Yabancı Dil vb. katkılar ile Uluslararası Şirketlerde REMOTE çalışabilirsiniz. Ki u 5K $ ve üzeri maaş demektir.
Sorularınıza Gelince; Soru 1: Sıfır bilgi ile udemy'den alınan eğitimler ile başarıya ulaşabilir miyim?
Bittabii olablirsiniz. Burada önemli olan seçtiğiniz alanda çokça pratik yapmak, çokça doküman/kitap okumak. Sadee eğitimi izleyeyim, sihirli dokunuş gelsin diye beklerseniz, İMKANSIZ hale gelir...
Yani
ÇOK ÇALIŞMAK ŞART... Soru 2: Geleceği parlak olan sektör hangisi, hangi sektöre yönelmeli, kursunu almalıyım?
Yukarıda bahs ettiğim alanlar hem yüksek kazançlı hem de ÖĞRENİLEBİLİ;R alanlar. İllaha geliştirici (DEVELOPER) olmak istiyorsanız hızlıca PYTHON öğrenmenizi öneririm. Şuan global de en çok ihtiyaç duyulan dil...
Soru 3: Öneri ve tavsiyeleriniz nelerdir?
Bilmiyorsanız İNGLİZCE öğrenin, bunun için kurslara takılı kalıp, kendinizi yormayın. AÇın podcast dinleyin, UDEMY 'de çok kaliteli eğitimler var; takip edin.
Tüm bunları 40 Saatlik eğitimi bitirince değil, 40 Saatlik eğitimi özümseyince edineceksiniz. Yani İNGİLİZCE KURS bitince bülbül gibi şakımayacaksınız ancak ÖĞRENMENİN FELSEFESİNİ öğreneceksiniz, amacınız da bu olmalı.
Python Geliştiriciliği, Veri Bilimi gibi alanlarda aldığınız kurslar 40-60 Saattir ancak bunların ortalama bir üniversite de 1 hatta 2 dönemlik dersler olduğunu göz ardı etmeyin yani dersi dinleyip UYGULAYIN, NOT ALIN aksi durumda arayışınız hiç bir zaman bitmez...
Yukarıda saydığım alanlardan herhangi birisine aklınız yatar, arayışa girerseniz, yazmaktan çekinmeyin.
Bol Şanslar