bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Allah yardimcin olsun hocam.
Aminnnn. Cümlemizin.
Candede adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öneri: ürünlerini herkese dağıtırsan ekmeğini sen yiyemezsin. müşteri farklı olduğunu gördüğü için senden alacak. Biz de üretici ve satıcı firmayız her önümüze gelen mağazaya ürün satmıyoruz. bir bölgedeki en iyisiyle anlasmaya calısıyoruz. yan yana 2 mağazaya aynı ürün koyarsak kendi bacağımıza sıkmış oluyoruz. E-tic aynı şekilde ilerlemek zorunda her yere dağıtmamanız gerekiyor.
İlk başlarda İnternet ortamında sosyal medya hesaplarında satış yapan kişiler aracılığı ile ürün satmayı düşünüyorum.

Tabii ki kendi markamla
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayakkabı konusunda hangi ildesiniz bilmiyorum kmaraştayım o sektörde çok sayıda imalatı bulunmakta yani Bi fikir olsun
İstanbul Aymakoop ve Aykosan bu 2 site benim işimi fazlasıyla görür.

SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
öncelikle hayırlısı benim merak ettiğim bir sipariş geldi siz imalatçıya dediniz hemşo bunu hemen yap, arkadaşta yapıyor ve teslimatını sağlıyor. Sizde kargolama derken X hanımı malın teslimatını sağlıyor. X hanım, bu olmadı bunu begenmedim deyip horra size geri gönderiyor ortalama zarar ne kadar
Güzel soru.

Sipariş geldi diyelim.
A model 37 numara Kırmızı
B model 39 numara Siyah
C Model 38 numara Pudra

Bu ürünleri yaptırdım. A ve B model satışta sıkıntı yok.
C Modeli kişi beğenmedi yada ayağı sıktı 1 numara büyük yaptırdı. 38 numara Pudra ayakkabı elimde kalır. Çünkü üstüne MARKA bastırınca imalatçı isterse kendim olayım geri alamam.

Bu ürün bana zarar gibi olur.

Fakat bu ürünü piyasada bulunan çok ünlü X firması 350 TL satıyor varsayalım. (Geçen gün bir etiketinde 1.200 TL gördüm.)
Ben bu ürünü 250 TL satsam yine kâr elde ederim.

Her sattığım üründe ki kâr marjı yüksek olduğundan bu tür geri dönüşler pekte sıkıntı çıkartmaz. Stokta elinin altında kalır. Sezon sonu alış fiyatına satışa çıkartsanız yine kazandırır.

Örnek firmada ki ürün tek numara ayakkabı kaldı mı indirime gidip elden çıkartmaya çalışırlar. (Yine kâr yaparlar. )

CytSaiN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı, uğurlu olsun.
Allah razı olsun.