Sizi bilmem ben bu yüzden silinsin diyenler tarafındayım;
Kimseyi keyfi Kyk alırken görmedim ben. Siz sonradan 15 20 bin borç altına girmek için aylık 300 500 versinler ister miydiniz ?
Ben adını vermeyeceğim bir ülkede okuyorum Türkiye burada öğrencilere karşılıksız burs veriyor. Türkler kredi alıyor.
Ülkemizde farklı ülkelerden gelen birçok öğrenciye aynı şekilde burs veriliyor.
Vize için bir ara Taksim'deyim suriyeli geldi oturdu yanıma. Şakır şakırda sökmüş dilimizi şunları söyledi aynen aklımda kaldı ve hiç değiştirmeden yazıyorum;
"volla devlet bana 2500 veriyo a bu elimdeki kova ile akşam yemek alacam yemek veriyorlar şurda devlette yemek veriyo ( rüzgar var ve önümüzden etekli bir kadın eteğini tutarak geçmeye çalışır ) a bu karıyı sikmez misin şimdi ben ******* ne güzel. ( uzaktan başka bir suriyeli gelir ) a buda ******** 3 karısı var 4üncüyü alacak ama türk karı istiyor (uzaktaki suriyeli gelir) ne anlatıyorsun" vs. vs. uzar gider.
Bir université yurdundayım kyk dönemi birçok öğrenci başvuruyor. Bende konuşuyorum bir kısmı ile naptın kredi çıkarsa alacak mısın burs çıkarsa alıcak mısın herkes burs çıkarsa çok iyi olur tabi alırım kredi çıkarsada bilmiyorum o zamana bakacaz artık diyor. Bir arkadaşa döndüm telefonla konuşuyor dedim naptın alıyor musun ben dedi bunca usulsuzluk gördüm amcan dayın yoksa burs yok bende burs çıkmazsa almam ihtiyacım çok yok gelen paraylada yaşarım ama burs da çıkarsa alırım.
Çok insan tanıdım durumu yok ailesinin üzerine gözüken birşey yok kardeşleri okuyor onlarada kendisine de kredi çıkan. Bu insanlar zeki insanlar ülkenin geleceği gençleri unutmayalım.
Bulunduğum ülkeden her sene onlarca yabancı gelir Türkiye'ye hepsi bedava okur uçak biletine kadar ödediği vardır ülkemizin.
Bazı devlet adamları ve hiç vasfı olmayıp devlet adamlarının oğlu osu busu diye gelip bulunduğum ülkede parayı orda burda yiyen gezen tozan eğlenen çok siyasi kişilik gördüm
Şimdi gelelim bana.
Yabancı dil üzerine yurtdışında eğitim alıyorum.
Annem ben okulu kazanınca temizlikçiliğe başladı okuyabilmemiz için.
Babam bu sene son seneye kız kardeşin üniversiteye başlayınca benden maddi destek bekleme diyor sürekli. (Bu yüzden sırf hiç etik bulmadığım ama gelir sağlıyor sonraki senelerde kardeşim rahat okusun bana evdekiler para nasıl göndericez derdine düşmesin diye takipçi sitesi açık tutuyorum)
Devlet bana kredi veriyor. Birçok amcalı dayılı insanada burs.
Benim için sıkıntı yok. Okuduğum bölüm aldığım dil eğitimi bildiğim diller beni havada karada iş sahibi yapar. Açıkta kalmam pek kolay değil. Ama bu kadar okuyup kredi + gelen paralar ile okulu bitirip işsiz olan var. Bizim tarafta birçok sektörde ahıskalılar ve uygular piyasayı öldürüyor ve biz iş alamıyoruz.
Şimdi tüm bunları değerlendirecek olursam Atatürk'ün "en büyük umudum" dediği ülkenin gelecekleridir dediği Türk gençliğine Türkiye'de veya yurt dışında sahip çıkmıyorsunuz kredi veriyorsunuz ama binlerce yabancıya durumu ki bunların içinden %95 inin durumu kredi alan Türk öğrenciden kat kat daha iyi iken burs veriyorsunuz. Sonra biri kyk borçları silinsin diyince sahip çıkmıyorsunuz. Ben bir Türk genci olarak burada twitterda farklı mecralarda kyk silinmesin yerken iyiydi diyenlere hakkımı helal etmiyor sizden utanıyorum. Bazı ülkeler öğrencilerine burs verir ulaşım kolaylığı sağlar farklı sosyal alanlarda geçerli aylık ödenek sağlar. Bizimkiler daha öğrencilik yıllarında devlete borçlu bir köle haline getirir.