Niye çok farklı yerlere çekiyorum hocam. Bu insanlar da zaten son 1 yıldır bu borç silinsin diye bu kadar yükleniyor. Çünkü bu dediğim örnekler meydana geliyor. Öğrenci hariç herkesin borcu silinirken öğrenci niye enayi yerine konuyor diye dilleniyor bu konu.
Tam tersi sen muhakeme yapmadan konuşuyorsun. Bir bak bunun çıkış noktası nere, neden bu istekler var. 9,5 milyon ödeme yapması gereken KYK borçlusunun arasında elbette keyfe para çatırtayan da vardı gerçekten okumak isteyen de vardı ailesine destek olmak için o borcu alan da vardı ama sırf okumak için diye bir sebep olamaz. O zaman öğrenciden önce öğrenciyi buraya iten eğitim sistemine kızacaksın öğrencide suç aramayacaksın.
Hocam ben tüccarım, bakış açılarımız farklı. Diyorum ki; borç silinmez. Sen devletin bankasından borç aldın, ben devletin bankasıyım. Senin borcunu silmem. Borcu alan kişi parayla Ne yapmış ilgilenmem, ihtiyacı var mıydı ilgilenmem. Devlet öğrencisine borç vermiş, almalı.
Vergi bambaşka bir olay. Yükümlülüktür ve karşılıksız silinmez. Yani kağıt üzerinde X şirketinin vergisi silindi. Denilebilir ancak bu başka bir şeyin karşılık olarak verilmesi sonucu gerçekleşir.
Örn: Aflar olmadı mı? Oldu, ben ona da karşıyım. Neden af çıkıp SSK borçları silindi? Silinmesin, silinmemesi lazım.
Borç borçtur. Vergi başka bir olay. Ya sadece vergiyi konuşalım ya da kyk kredisini. Kredi aldıysa tekrar vermek zorunda. He derseniz verilen kredinin faizi silinsin, masrafı silinsin. Önde ben koşar mücadele ederim. Bence de kyk kredisi faizsiz verilmeli. Ana para neyse o ödenmeli.
Tekrar ekliyorum: Zoruma gidiyor dediğim şey borçlar silinsin cümlesi değil. Sonuçta bu ülkede şirketlerin bile vergisi siliniyor. cümlesi. Yani KYK hakkında ki fikrimi, sen alıntı yapmasaydın söylemeyecektim. Sadece ankette ki ilk şıkkın bilgisizce oraya eklendiğini belirtip gidecektim. Borçlu olanla borç veren kendi arasında tartışsın, benim tuzum kuru demiştim.