Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devlet elbette mahalle bakkalı değildir. Ama devleti devlet yapan da millettir. Milletine eziyet çektirip, inatlar uğruna ekonomiyi zorlarsan ve millette senden böyle bir istekte bulunur.

Şirket katma değer üretiyorsa üretiyor. Babasının hayrına katma değer üretmiyor. Karşılığını fazlasıyla aldığı için bu düzen devam ediyor. Elbette şirketlere de zaman zaman kıyak geçilecektir ama gidip yandaş bilmem ne şirketlerin borcunu silersen, bu milletin a. k. diyen adamın şirketinin borcunu silersen ben de böyle bir hak ister o zaman benimkini de sil derim.

Sizinle anlaşamadığımız nokta şu. Ülke ekonomik olarak zorda. Sen de vatandaşsın ben de vatandaşım. Elini vicdanına koy 500 TL ile alışverişe gitsen sağ çıkabiliyor musun o marketten? Ne ben çıkabiliyorum ne sen çıkabiliyorsun. Böyle bir ortamda iş bulamayan, bulsa da asgari maaş alıp geçinemeyen milyonlarca insan var.

Hal böyle olunca gidip elalemin Suriyelisi benim ülkemde sınavsız üniversiteye girecek üstüne devletten burs alacak. Bunun üstüne İŞKUR yapacağı alımın neredeyse yarısına Suriyelilerin alınacağını açıklayacak sonra ben o borcu ödeyeceğim? Üstüne üstelik vergi ateşinde olduğumuz bir dönemde.

Bu hak değil adalet değil. Anlaşamadığımız nokta bu. Devlet millete sokamaz bunu anlamanız lazım. Sokmaya devam ederse bundan bir 6 ay sonra sen açarsın bu sefer konuyu devlet baba bana şu konuda sokuyor diye.

Edit: Yani daha anlatacağım çok şey var ama uzatmıyorum. Gidip futbol kulüplerine Bankalar Birliği borcunu kapatmaya çalışacak sırf bir takım istedi diye sonra öğrenci isteyince zoruma gidiyor. Bırakın hocam bu işleri ya.

Hocam konuyu çok başka yerlere getiriyorsun, bu şekilde işin içinden çıkamayız. Öğrenci kardeşlerimiz devletten "borç" aldılar ve ödemek zorundalar. Karşılığında aldıkları sağlık sigortası bile ödeyecekleri tutarın kat kat üzerindeyken yetmezmiş gibi bir de borçların silinmesi söz konusu ediliyor.

AYRICA BEN BORÇLARI SİLELİM DİYENLER ZORUMA GİDİYOR DEMEDİM. Yine tekrar ediyorum! Okuyorsunuz sadece okumak için okuyorsunuz. Yazılanların ne anlam ifade ettiğini dahi anlamıyorsunuz, okumayın.
Ben sadece ve sadece "ne de olsa şirketlerin vergisi siliniyor." diyenlerin zoruma gittiğini belirttim. Bunun haricinde borçlar silinsin mi? BORÇ SİLİNMEZ.