MisceF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısın bu konuda... verdikleri 3 kuruş para ile yurt ödüyorduk anca kendi geçimlerimiz için az kafelerde çalışmadık , halen fan fini fon diyor

Ben ihtiyacımdan almıştım dostum niye herkezi bir tutuyorsun ? bu kadar faiz ödemek zorundamıyım ? ana para ödesem yetmezmi ? ben bu olaya burs çıkması amacıyla başvurmuştum , ancak o kadar zengin kişilere babalarında tapu üstüne tapu olan çocuklara parti yanlısı (gençlik kolları) diye burs verildi , bizzat oda arkadaşımdan şahitim gençlik kollarına gidip isimlerini veriyorlardı başkanlarına , hop yıl sonu burs kazanmış bize ise ihtiyacımız olduğu halde kredi kitlemişlerdi inan bana ihtiyacım olmasa almazdım...
Borç yapılandırma derken onu kastettim. Bende çevremde gördüklerimi yazıyorum. Krediyi alan kendisine oyun ps pc alıyor. Karı kızla yiyor. Yani eğitimle alakasız şeylere harcıyor. Aslında uygulama krediyi verince devletin krediyi nereye harcadığını kontrol etmesi gerekir. Ve öğrenci mezun olduktan sonra işe girene kadar borca faiz çıkmamalı diye olmalı. İşe girip borcu ödemezse faiz işlemeli. Adamlar işe giriyor. Sonra aman borç silinir diye ödememezlik yapıyorlar. Burada çok büyük açık var. Aslında devlet bu kredi olayını yeniden yapılandırmalı. Öyle herkese değil gerçekten ihtiyacı olana vermeli ve bunu iyi denetleyip takip etmeli.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi