Rimuut'a şimdi baktım, sistem güzele benziyor. %16 bi komisyon alan bir sistem, anlaşıcağım şirketinde üye olması gerekiyormuş bunu talep edicem.Yanlız komisyon komisyon ne yaktı be bizi

İşi sadeceon üzerinden alırsam mesela, %30 komisyon kesiyor, rimuut %16 komisyon kesse bizim emeğimizi öldürmekte bu iş, tab şirkete önce cash yollu durumu sorucam, sonra sadeceon harici işlem yapalım teklifi, sonrada sadeceon dışından yapıp rimuut üzerinde komisyon verme durumunu.
Yanlız ben farklı bir sektördeki babamın dükkanından fatura kessem mesela bu durum komisyon vermeceğimi gösterir bunu yapabilir miyim?
1) Belirttiğiniz şirketleri ilk defa duydum ama anlattıklarınıza bakarak "aracılık hizmeti" sunuyorlar. Dolayısıyla bu işten bir komisyon alıyorlar. %16, %30 gibi oranlar kimine göre yüksek, kimine göre normal...
2) Babanızın işyerinden kesilecek fatura önceki mesajımda belirttiğim gibi yasal olmayacaktır. Ancak bunun için bir komisyon vermezsiniz. Örneğin 1.000 TL'lik bir hizmet veriyorsanız 1.000 TL+KDV'lik bir fatura kesilir. Bu faturanın +KDV kısmı tahsil edilip sonraki ay devlete ödenir. 1.000 TL size kalır. Fakat bu 1.000 TL'den de babanıza gelir vergisi (limited şirket veya anonim şirket ise kurumlar vergisi) çıkar. Çünkü babanızın firması kesilen bu fatura karşılığında gelir elde etmiş demektir ve her gelirin bir vergisi vardır. (Tekrarlamak istiyorum; her ne kadar bu şekilde uygulama yapılıyorsa da bu aslında yasal değildir. Dolayısıyla mesajım bir tavsiye niteliğinde de değildir.)