Şimdi ben buraya yazardım lakin korkutmak amacıyla yazmıycam.

Şska bir yana benim gömülü diş çene kemiğiyle birleşikti. Bu yüzden benim iş biraz farklıydı yani. Kesinlikle bu acıyı sürekli çekeceğine 1 hafta operasyon sonrası çek daha iyi. Eğer üst taraftaysa çok kolay çekilir. Alttakiler operasyon ile çekilir. Kesinlikle ihmal etme ve eğer gömülüyse çektir.
Yaklaşık 3 ay önce aldırdım ben de. Toplam 10-15 dakika civarında sürüyor operasyon. Neşterle yarıp alıyorlar. Sonra dikiş atıyorlar. 1 hafta sonra da gidip dikişlerini aldırıyorsun. Verdikleri ilacı içersen herhangi bir sorun olmuyor. Hafif ağrılar oluyor illa ki. İlk gün özellikle uyuşturulduğu için başlarda anlamıyorsun ama etkisi geçtiğinde ağrıyı hissediyorsun. Verilen ilaçları aksatmazsan sorun yaşamazsın. Yemek yeme konusunda da. Çok küçük yudumlar halinde yersen problem olmuyor. Ilık şeyler içmeye çalış. Ağzını kurutma sürekli suyun yanında olsun. Umarım yardımcı olmuşumdur.
Hocam ben diş hekimliği öğrencisiyim. Bu önemli bir sorun. Eğer kısa sürede tedavi olmazsanız diğer dişlerinizin düzeni bozulabilir ve kalıcı hasarlara yol açabilir. Belli bir yaş üstü için diş teli de fazla fayda etmez. O yüzden ben kısa sürede tedavi olmanızı öneririm. Önemli bir diğer nokta ise 20lik diş çürük riskini artırır. Hiçbir sorun olmasa bile çektirmenizde fayda var. Tıpta 3. molar diş olarak geçer ve öğütme işlemine katkısı yok denecek kadar azdır. Öğütmenin %65 i 1. molar da tamamlanır zaten. Son olarak geçireceğiniz operasyonun en büyük risklerinden biri diş kökünün kırılmasıdır. Bu durum biraz zorlayıcı oluyor biz öğrenciler için. Tecrübeli bir diş hekimi veya ağız diş çene cerrahisi uzmanı tarafından muayne olabilirsiniz. Geçmiş olsun
Dişin durumuna bağlı olarak değişir. Eğer kemikten dışarı doğru çıktıysa alınması çok daha kolay olur. Büyük ihtimal cerrahi operasyon ile alacaklarından bir şey hissetmeyeceksinizdir. Bir kaç parçaya bölüp çıkartıyorlar. Mutlaka gittiğiniz hekime dikkat edin. Fazla para harcamayayım diye ucuza kaçmayın. Ha illa ki olacağı varsa iyi doktorda da sorun çıkabilir ama hiç mi değilse daha dikkatli işini yapıyordur. Şu anda sanırım bende de çıkmış olan diş hafif bir baskı yapıyor ama benimki çıkalı seneler oldu. Çene kayması var birde. Ondan mı öyle bir hisse kapılıyorum diyorum ama orada yemek yerken herhangi bir baskı hissetmiyorum. Sanırım çene kaymasından

Allah çene kaymasını da kimseye vermesin çok zor. Tedavisi de yok öyle. Bazen çenem kitlenecek sanıyorum o kadar kasıyor çene. Şimdiden geçmiş olsun.
İyi bir doktora gidersen kesinlikle hiç ağrın sızın olmuyor ne o gün ne ertesi gün hiç bir şekilde.sadece ilk 2-3 gün sulu gıdalar yiyorsun fazla ağzını açamadğn için sonrası ise herşeyi rahatça yiyorsun 1 hafta sonra da dikişler alınacak.keşke param olsa da aynı adama tekrar yaptırsam 1 tane daha var benimde olmam gereken ben olduğumda geçen sene 500 liraydı operasyon şimdi 1500 lira yapmışlar gelen zama bak maşallah..belki ben olana kadar 2000 olacak benim için orası artık hayal oldu umarım iyi doktor bulurum hesaplı da yaptırırım şu yaz sonrası.ben birini aldırdım 1 tane kaldı.diğer 2 tane de üstte var ama onların hepsi çıktığı için sadece cektiricem sanırım ameliyat olmayacak bildiğim kadarıyla.
yarı gömülü ve tam gömülülerde operasyon oluyor diğerlerinde direk normal diş çeker gibi çekiyorlar.
Not : çene cerrahisi olmalı gideceğiniz doktor normal dişçiye gitmeyin.
Verdiğiniz değerli bilgiler ve paylaştığınız tecrübeler için teşekkür ederim arkadaşlar
Merhabalar yaklaşık olarak 10'a yakın gömülü 20lik diş ameliyatına girmiş bulunmaktayın (adı ameliyat o kadar kasılacak bir şey yok) İşlem anestezi sonrasında sadece biraz baskı hissiyatı ile geçip gidiyor. O kadar kafaya takılacak bir şey değil. Eğer dişi aynada ağzınızın içine baktığınızda görebiliyorsanız yani diş etini patlatıp dışarıya çıktıysa oldukça basit bir şekilde normal diş gibi alınabilir. Fakat diş etinin altında ise işler biraz değişiyor. Ne gibi mi? Şöyle ki öncelikle diş etinin açılması ve o dişin bir frez sistemi ile ikiye ayırılması gerekiyor. Ardında bir el aleti ile "kanıttıralarak" o diş oradan çıkartılıyor. Oldukça basit bir işlem olup biten ne var ise hepsini yazdım. Eğer diş etinin altında ise diş çıktıktan sonra dikiş atılır ve 7/10 gün sonra dikişleriniz alınır hayatınıza mutlu mesut devam edersiniz. Tavsiyem bir an önce alınmasından yana. Bunun için cerrahları öneririm fiyat biraz tuzlu olabilir fakat işinizi garantiye almakta fayda var
Merhabalar, aynadan baktığımda görünüyor, ilk meydana çıktığında 350 TL demişlerdi fakat şuan fiyat nedir bilmiyorum. Ama rahatsız etmeye başladığına göre alınması gerektiğini düşünüyorum. Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.