solgentas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim detaylar için. Bağkur konusu ve diğer konular tamam. Vergi hesaplama ile dün aklıma takılan bir şey vardı. Mesela aylık 2100 lira gelir oldu. Kdv'sini 2100+Kdv şeklinde müşteriye ödettim diyelim. Bunun 880 lirası bağkur, 70 lirası stopaj (3 ayda 210 lira diyelim) ve 150 lira muhasebeci ücretine gitti. 1100 lira masrafım var. 1000 lira bana kalıyor. Yıllık veya geçici beyannamede aylık 1000 liranın üzerinden mi vergi hesaplanıyor (%15-20 arası) yoksa 2100 üzerinden mi ? Çünkü bağkur, muhasebeci ücreti ve stopaj gelir vergisinden düşülüyor diye biliyorum.
2100TL+KDV fatura kestiniz. +KDV kısmını müşteri ödedi, siz de onu devlete ödeyeceksiniz.

2.100 TL geliriniz var. Eğer herhangi bir gideriniz yoksa bu kâr demektir. Bunun vergisi çıkar "gelir vergisi" döneminde. Onu ödersiniz. Ama belirttiğiniz gibi Bağkur primi, muhasebecinin size kestiği fatura (mali müşavirlik hizmeti faturası), kira ve stopaj vergisi de sonuçta bir gider. Bunlar mahsup edilecektir. Kalan üzerinden vergi hesaplaması yapılacaktır.