1. Size tavsiyem Faaliyet Kodu olarak şunu kullanın.
47.91.14 - Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret
2. Aylık masraflar; Muhasebe ücreti + Bağ-Kur + Beyanname vergileri (İstanbul için güncel muhasebe ücretleri
http://archive.ismmmo.org.tr/Mansetl...ifesi_2019.pdf )
3. Bağ-Kur mecburi kalkması söz konusu değil. Sadece ilk defa mükellefiyet kaydı yaptıranlara istisnai indirim ve destekler sunuldu.
4. Alacağınız com.tr firma ünvanınız olacak ise Ticaret Sicil Tasdiknamesi alarak com.tr alabilirsiniz. Bu durumda Ticaret Sicil Kaydı yapıldığından bir miktar ödeme yapmanız gerekecektir. Bunun dışında Marka Başvurusu yaparak da com.tr alabilirsiniz. Şu an için tek sınıf marka başvurusu 205 TL.
5. Gelir vergisi konusuna gelince; standart home ofice olmanız işleyişi değiştirmez.
Benzin faturası işine hiç girmeyin olmaz. İnternet faturasının tamamını, (bazı muhasbeciler çekingen davranıp %50`sini kayda almakta) elektrik faturasının yarısını düşebilirsiniz. (aslında evde kullanılan oda sayısı oranında bölüm yapılmalı ama muhasebeciler yarsını düşmekte. Yani evde 4 oda var ise ve 1 odada faaliyet gösterdiğiniz mantığı ile faturanın %25`ni işleme almalısınız ama piyasadaki uygulama %50) Bir çok kişi su, ısınma, kablo tv, digitürk, apartman aidatı, vb. giderleri de düşmeye çalışıyor ama işlem usulsüz bir işlem oluyor. Bu durum muhasebede "özün önceliği" kuralına aykırıdır.
Teşekkür ederim değerli bilgiler için.
1. Bu bilgi çok iyi oldu. Bu durumda ben 2 veya daha fazla farklı kategorilerde e-ticaret sitesi açıp fatura kesebilir miyim ? En azından her açılış sonrası ek ünvan almam ek külfet getirecek mi ?
2. Beyanname vergileri yapılacak satışa göre oluşacak. Örneğin 10bin liralık aylık ciro için aylık masraflar ne kadar geliyor ortalama ?
3. Bu kötü oldu. 882 lira çok fazla.
4. Peki stopaj ödeyecek miyim ? Tapuda ev ailemin üzerine. Ve ödenecekse stopaj, internet faturası, elektrik faturasının %50si ve Bağkur gelir vergisinden düşülüyor galiba. Bunlar çıktıktan sonra yıllık gelir vergisi ödüyorum. Doğru mudur ?
Aynı firma üzerinden hem inşaat elektrik tesisat taahhüt işleri yaptım hem n11 gittigidiyor sanalpazar üzerinden farklı sektörlerde satış yaptım.
Anladım. Bu iyi oldu işte.