Merhaba

Ben 5 yıl Elektrik Tesisat firması kaydı ile satış yaptım. mobilya da sattım Bilgisayar da. Vergi kaydında ne yazdığı maliye için pek problem değil. Ben hiç problem yaşamadım.
İkinci bir firmamı da sadece eticaret için açtım ofisten satış yok. onun kaydı da
479114 RADYO, TV, POSTA YOLUYLA VEYA İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILAN PERAKENDE TİCARET .

Eğer bayilik alacaksanız en azından yoklama fişine bayilik alacağınız sektör ürünleriniz ticaretini yaptığınızı yazdırın.

1. 479114 RADYO, TV, POSTA YOLUYLA VEYA İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILAN PERAKENDE TİCARET . Bu nace kodu ile birçok ürünün satışını yapabilirsin.
ağırlıklı olarak web tasarım işi yapacak iseniz
62.01.01 - Bilgisayar programlama faaliyetleri (sistem, veri tabanı, network, web sayfası vb. yazılımları ile müşteriye özel yazılımların kodlanması vb de olabilir.
İsisini birden secebilirseniz daha makul olur. Biri ürün satışı biri hizmet satışı.

2 muhasebe açılış için 1000 TL civarı para alır. aylık da 200 TL civarı. home ofis olacağı için yazarkasaya ihtiyacınız olmaz. fatura bastırmanız gerekir. Oda kaydı yaptırmanız gerekir.

3 Bağkur Mecburi ve otomatik başlar ortalama 4 senede bir af çıkar ödemezseniz gününüz silinir. Başka yerde de sigortalı çalışıyor iseniz bağkur ödemezsiniz.

4. Com.tr için taleb edeceğiniz isimin yoklama fişinde geçmesi gerekir diye hatırlıyorum.

5 Sahış firmasının vergi avantajları çok kısıtlı. Home Ofisinde normal ofisten farkı yok. benzin faturalar gider gösteremezsiniz.

Not: Mutlak doğru değildir. Bildiklerimi paylaştım.