Delidadas25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşin kod kısmını bilmem, lakin benimle beraber bunu deneyecek 2 kişi daha var, onlar da kod kısmını değil de kullanılabilirliği deneyecekler.
Biz senelerdir IRC kullanıyoruz, son yıllarda öyle çok aşırı kullanmasak bile arada gırgır yapmaya gireriz ve hala daha çok aktif olduğunu gördüğümden buradan ne gelir düşüncesi ile bir ön araştırma yapıyorum.
Mirc script kodlaması lise zamanında bir arkadaşımla beraber yapmış idik şuan hatırlamıyor olsam bile (sene 1998 lerden bahsediyorum) o zamandan bu zamana Mirc scriptlerde bir değişim yok çok fazla.
100 K gibi bir fiyat edeceğini zannetmiyorum açıkçası, (benim istediğimden çok çok daha basitlerinin çok çok cüz-i fiyatlara yapıldığını gördüm)
Yani mircden görüntülü sohbet istemiyorum ben sadece kullanıcıların rutinlerini otomatiğe bağlayarak, sohbetten zevk alacağı bir kaç özellik ekletmek istiyorum

Valla ben de hala arada girer çıkarım, özellikle y.dışındaki kod yazan arkadaşlar ile hala IRC üstünden iletişim kurmak hoşuma gidiyor.
Mirc Script kodlaması derken siz arada yazılan eklenti kodlamasından bahsediyor olabilir misiniz ? Çünkü Mirc c++ ile kodlanmış ve bir kısmında da ben ve bir kaç arkadaşım içinde bulunma şansına erişmiştik.
Hatta ondan sonra da Pirch ile ciddi anlamda ilgilenmiştik.

Şöyle bir açıklama yapayım daha netleşsin diye konu ;

Android sistem de Native kodlanacak (java)
IOS da kodlanacak ( Obj-c yada swift)
Windows da kodlanacak ( .net yada türevi)
Macos ( istenirse) kodlanacak (Native)
en önemlisi de IRC sunucusu kodlanacak (ki varolanı kullanalım derseniz tüm client'lar ona uyum sağlayacak.
Hepsinden önemlisi Güvenlik sağlanacak.

Valla eğer birisi Cüzi rakkamlara yazarım derse pek de güvenmeyin.
bunların hepsini hakkı ile yapıp ucuza yazıyorsa ( kimseyi ayıplamam ama güvenmem) kesin arkasında başka şeyler vardır.

Yanlış anlaşılmamam dilegi ile.