osawashere adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzun yıllar IRC sunucusu kurmuş ve yönetmiş birisi olarak ve yine uzun yıllar kodlama yapmış birisi olarak bir kaç gücelleme yapmak istedim.
Öncelikle belirteyim niyetim ASLA konuyu baltalamak degildir,
hem sizi hem de yazılımcı ları) yı korumak amaçlı bir kaç tavsiye vermektir.
Irc client yazmak zordur, bununsunucu kısmını yazmak daha zordur. Hele ki, her platform da aynı çalışsın derseniz iş daha da katlanır.
Sizin kontrolleriniz dışında 3. bir gözün de kontol etmesini uygun bulurum, cünkü kodu yazan arkadaşın da unutabileceği ,sizin de gözünüzden kaçabilecek bir sürü soru yada sorun olabilir.
Arkadaşımızın da bahsettigi üzere yapılandırma minimum 100k üstünde olur. Kaldı ki siz açık kaynak kod ve tüm sistemin haklarının sizin üstünüzde olmasını istiyorsunuz.
Ki bu normal bir istek, Kodu yazan birisinin de (şahsi görüşüm) karşı şartlar öne sürmesi muhtemeldir.
siz kod bitmemiş dediginizde (ki tümüyle iyi niyetli düşünüyorum) 3. bir gözün yok bitmiş ya da bitmemiş eksik kalmış demesi gerekir.
İşin kod kısmını bilmem, lakin benimle beraber bunu deneyecek 2 kişi daha var, onlar da kod kısmını değil de kullanılabilirliği deneyecekler.
Biz senelerdir IRC kullanıyoruz, son yıllarda öyle çok aşırı kullanmasak bile arada gırgır yapmaya gireriz ve hala daha çok aktif olduğunu gördüğümden buradan ne gelir düşüncesi ile bir ön araştırma yapıyorum.
Mirc script kodlaması lise zamanında bir arkadaşımla beraber yapmış idik şuan hatırlamıyor olsam bile (sene 1998 lerden bahsediyorum) o zamandan bu zamana Mirc scriptlerde bir değişim yok çok fazla.
100 K gibi bir fiyat edeceğini zannetmiyorum açıkçası, (benim istediğimden çok çok daha basitlerinin çok çok cüz-i fiyatlara yapıldığını gördüm)
Yani mircden görüntülü sohbet istemiyorum ben sadece kullanıcıların rutinlerini otomatiğe bağlayarak, sohbetten zevk alacağı bir kaç özellik ekletmek istiyorum