Şimdi bi dk. Bi sakin ol. Öyle bilmiyorsun etmiyorsun diye seviyesizlik yapma. Ben bu işlerden anlamasam zaten buraya gelip yorum yapmam. Üstüne yardımcı olmak adına yorum yapıyorum. Ama sen dik dik cevaplar veriyorsun. BU dik cevaplarını şimdilik görmezden gelip yardımcı olmak adına şunları yazmak isterim.
Demek cover parçalar yapıyorsun. Güzel. Peki o coverde yer alan şarkıların söz müziklerini kullanabilmen için izin aldınmı. Örneğin Yalın şarkısı cover yaptın. Yalın'dan veya Yalın'ın söylediği o şarkının söz müzik sahibinden izin aldın mı? %99 almamışsındır. Ee bu durumda sen "çalıntı" içerik üretmiş oluyorsun. Çalıntı olmasa bile içeriğin "özgün" değil. Bu sebepten dolayı da telif yemen %100 normal.
Ek olarak. Hem cover içerik oluşturmuşsun. Yani izin almadan başkasına ait söz müzik bi eseri seslendirip yayınlamışsın. Hem de bunu adwords üzerinden duyurmuşsun. Bile bile lades yani.
Bence sen sakin olmalısın. Senin yardım ediyorum diye savunduğun dil bence seviyesizliktir.
Ayrıca Youtube'da kendince işlerinden anlıyor olabilirsin ama benim bahsettiğim olaydan anlamadığını düşünüyorum. Youtube politikalarında "Uygun cover videolarından para kazanma" adı altında bir bilgilendirme yazısı mevcut. Yayınladığım tüm cover parçaların uygunluğunu kontrol ederek yayınladım.
Ayrıca çalıntı içerik deyip duruyorsun, içeriklerim çalıntı değil gelir paylaşımına uygun oluyor. Sürekli çalmışsın gibi kelimeler kullanarak tanımadığın insanları hırsızlıkla itham ediyorsun. Yakışmıyor, ayıp.
Sen bana yardımcı olamayacaksın o yüzden bu konuya yazmaya devam etmemelisin. Yine de vakit ayırdığın için teşekkürler, sana iyi işler.