orcuntuna adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1. cam sorunu kozmetik değil, işlevini yerine getirmiyor.
2. arabadaki çamur satın aldıysanız sizin sorunuzdur ama bu ev kiralanıyor demirbaşlar ev sahibi sorumluluğundadır.
3. bir insana zarar vererek hıncını almıyor kendi hakkını kiradan düşüyor.

saçma sapan konuşmuşsunuz kısacası
Asıl ağır saçmalayan sensin kardeşim.
Çünkü konudaki mesajları ve benim mesajımı okumadan göz gezdirip hiç bir şeyi anlamadan sabit fikrini anlatmışsın.

1) cam işlevini yerine getiriyor. bir camın işlevi temiz görünmek değildir. cam çatlak ya da kırık değil. Cam hava veya su geçirmiyor. Ve içeriye ışık girmesini sağlıyor. Tek kusuru pis görünmesi.
2) okumuyorsun bir de fikir beyan ediyorsun. sadece arabada çamur var demedim. düzgün okursan anlarsın. senin çamur sandığın şey arabanın boyasındaki kusur çıkarsa dedim.
tıpkı bu konuda arkadaşın cam kirli sanması gibi. detaylı inceleseydi onun kir olmadığını anlar baştan pazarlık yapardı.
3) Konuyu da hiç okumamışsın, benim yazdıklarımı da okumamışsın sadece göz gezdirip kendi fikrini beyan etmek için yazmışsın bir da utanmadan bana saçmalamışsın demişsin.
Konuyu bir daha oku. Konuda pek çok kişi çıkarken eşyalara zarar ver, kirayı ödemeden otur, son kirayı vermeden kaç gibi ahlaksız önerilerde bulunmuşlar.
4) Kafana göre masraf çıkartıp kiradan düşemezsiniz. Parkelerde çizik varsa yeni parke döşetip onu da mı kiradan düşebileceğini sanıyorsun?
Hakkınızı hukukunuzu bilin, bir kontrat yaptığınızda evin ve demirbaşların durumu kontrata yazılır, kontrata yazmadığın bir konuda hak iddia edemezsin.
5) Ortada ev sahibinin bir ahlaksızlığı yok. Ev sahibi bu camı bir silersiniz tertemiz olur mu demiş? Kiralayan arkadaş camdaki problemi görmüş, incelememiş silince çıkar zannetmiş.
Arkadaş o camdan içeri su girer, soğuk girer diye endişelenmiyor. Camalrdan biri kirli görüneceği için yeni gelin eşinin üzüleceğini misafirlere karşı mahcup olacağını düşünüyor.
Yani camın kirli görünmesinden başka bir kusuru yok.

Hakkını hukukunu bilmeyen milletiz. Kira ödeme, son kirayı ödemeden kaç diyen arkadaşlar çıkmış.
Ortada kontrat varsa ve kira ödemiyorsanız o kirayı sizden faizi ile, avukat ve mahkeme ücretleri ile alırlar.
O kiracıdan kira alınamaz lafı batak kiracılar için geçerlidir. Adamın işi gücü malı mülkü parası pulu yoksa ne borcunu ne kirayı alamazsınız.
Ama bir adamın işi varsa, banka hesabı varsa. Bin liralık kirayı 2 bin lira yaparlar çatır çatır haczederler.
Kanun kiracıyı koruyor lafının işlemediği bir kaç alandan biridir kiranın ödenmemesi.
Eğer kiracıın işi gücü, sigortası, parası varsa o kira haciz ile alınır.
Mahkemede cam kirli görünüyordu o yüzden ödemedim derseniz de hakimden fırça yersiniz.

tailan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam camı değiştirin eski camı saklayın daireyi boşaltırken camınızı söküp onunkini takarsınız.
En mantıklı çözüm budur.
Kaç para bir cam? Oraya yeni cam taktırın, eski camı da saklayın.
Çıkarken eski camı takarak çıkın.