Dediğiniz gibi bir kaç hesapla değil de yabancı platformlarda adamlar 200 300 hesaptan bahsediyor. Buda ciddi uğraş ve gelir demek tabii
200-300 hesabın aynı ip üzerinden yönetilmesi ve manuel yapılması cok zor yani her birine wordpres kurmak bile cok emek isteyen bir durum kac kisilik ekiptir oda ayrı bir tartısma konusu.
Domainin banlanması sonucunda eski pinlere müdahale edilmeyebilir fakat yeni pinler için pratik çözümleri var,
Jquery ile yönlendirme veya belirli bir saniye sonrasında ana siteye yönlendirme gibi pinterest bunu yakalamaz diye düsünüyorum.
300 hesap tek bir siteye de calısmıyordur, kaç siteyi bölüstürmüslerdir o da ayrı konu.
Forumda eğitim setleri satılacağına bu tür konular tartıısılsa veya mesela forumdaki kisiler kendi aralarında kaydetme etkinligi yapsa, yada şöyle birşey düşünün.
Herkesin elinin altında bir yazılım var , kullanıcı adını giriyorsunuz son paylaştığını repin yapıyor ?
Neden olmasın ? Tutma olasılığı var ise kısa sürede yapar paylaşırım.
Hatta kafamda tasarladım bile,
Sadece programa giriş yapılan hesap otomatik listeye dahil olacak manuel listeye ekleme yapamayacak kullanan kişi,
Programı kullananlar server'daki verileri anlık cekips sırayla listedekilere repin yaptırılabilir.
Belirli bir işlem süresi kuralı eklenir spamdan önlenmesi için.