Yazılım ile sadece bir yazılım oluşturmuş olursun.
Bilgisayar mühendisi ise 0 1'li mantık kapılarından kod nasıl yazılmalıdıra kadar sana öğretir ve en sonunda bir işletim sistemi yazacak kadar bilgili olursun.
Her 2 bölümde de okudum.
Ders programları arasında dağlar kadar fark var; Birinde sadece yazılım öğrenirsin diğerinde yazılım, donanım, gömülü sistem, ai, bigdata vs.
Tam tersi ülkedeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi, saçma sapan bölümlerin açılması. Bir öğrenciye hem yazılımı da öğretir hem donanımı da öğretir hemde diğer dalları da öğreterek daha kapsamlı bir öğrenci elde etmiş olursun. Medikal,otomotiv vs. diye ayırmanın hiçbir mantığı yok.
Sen sanirim ya hala ogrencisin ya da ogretim gorevlisi falansin, yoksa her alanda bilgi sahibi olunacagina tek bir alanda uzman olmanin daha mantikli oldugunu ozellikle teknoloji dunyasinda daha iyi bilirdin.
Ilanlardaki aciklamalar gibi yorum yapmissin, asp, php, python,ror,html, css, excel bilen eleman arayanlar senin gibi dusunceye sahip olan kisiler.
Senin anlattigin universitedeki ai yi anlatacak turkiyede hoca yok kusura bakma. Sadece ders adi yazar, bildigi ise duvara carpmamaya calisan kus ai sinden baska birsey degildir. Niyetim turkiyedeki universiteleri gommek degil, tum dunyada teknoloji bolumleri bu sekilde. O yuzden artik hic yoktan belirli bir alana yonlendirmek istiyorlar.