Whatsapp ve skype görüşmelerimi genel de hiç silmem. Bir müşteri var, 2017 haziranda skypeden yazmış uygulama yaptıracağım müsaitseniz görüşelim diye. Yarın gün içinde görüşebiliriz demişim ondan sonra tık yok. Aynı müşteri 1 ay kadar önce tekrar whatsappden yazdı uygulama yaptıracağım müsaitseniz görüşebilir miyiz? Yarın gün içinde görüşebiliriz dedim, yarın oldu tık yok. Aradan iki hafta geçti tekrar yazdı kusura bakmayın cenaze falan vardı görüşemedik dedi. Aradık konuştuk, uygulamaların detaylarını belirledik. Fiyat verdim kabul edildi, uygulamalarla ilgili göndermesi gereken bilgileri yazdım, bunları hazırlayıp gönderin başlayalım dedim. 1-2 gün geçti tık yok, aradan bir hafta geçtikten sonra ben yazdım. Hocam iş iptal mi oldu? diye yine tık yok. Olan benim kaybettiğim zamanıma ve onun işine güvenerek yaptığım planlarıma oldu.
Bu tipte çok insan var forumda. Konuşursunuz bir şeyde karar kılarsınız sonra ortadan kaybolur. İş üzerine konuşursunuz kafa yorarsınız sonrasında müşteri buhar olup uçuyor. Olan kaybettiğiniz zamana oluyor.Bu tipler yüzünden artık işine başlamadığım hiç kimseyle sesli görüşme yapmıyorum, adam arıyor yarım saat konuşuyor sonrasında tık yok. Konuyla ilgili muhabbet edesi gelmiş aramış. Whatsappden yazıyor, derdi iş vermek değil sektörle ilgili muhabbet edesi gelmiş. İstediğimiz biraz nezaket ve iş ahlakı fazlası değil.O da bazılarında yok maalesef.