arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben bizim üniversitelerim çöp işe yaramazlar demedim. toplasan 1 tane yale vb. etmezler dedim.
dünyadaki icatları, akademik makaleleri, bilimsel çalışmalar açısından kaçıncı sıradalar. ?

araçlardan tutun da kullandığımız bilgisayarlardan tutun her türlü teknolojik üründe hangi katkıyı sağlamışız.?
usb 3.0 mı icat ettik, yada ssd, yapay zekada dünyada öncümüyüz? arkadaş 5g demiş.

hani rusyaya bakarsın, güney koreye bakarsın, irana bakarsın, çine bakarsın. biz neredeyiz teknolojide bilimde dünyada. ?

böbürlenmenin anlamı yok. dünyada bilime sağladığımız katkı yok denecek kadar az. o yüzden kendimizi kaf dağının üstünde kendimizi görmeye gerek yok.
Bahsettiğin şeyleri devlet sağlıyordamı geliştirmiyor bu üniversiteler? Teknolojide geri olma sebebimiz bu üniversiteler değil devletin başındakilerdir. Üniversiteler için tek 1 tane yale etmez demeyeceksin devletin başındakilere tek bir adam etmez diyeceksin. Bu farkı görmen lazım, cahil adam değilsin sonuçta. Destek almadan bazı şeyler üretilmez, daha evde 8mbit interneti zor kullanan insanlar var. USB 3.0 kullanan kaç kişi var evinde ? Alım gücü düşük vs vs o üniversiteden çıkan ve kafasını kullanıp fırsatı olan zaten ülkede durmuyor gidiyor. Yani adamları yermenin anlamı yok, devlet katrilyonları akıtır o üniversitelerden adam çıkmaz ozaman gel laf söyle. Verdiği bursu bile faiziyle geri aldıktan sonra daha ne yapsınlar..

Zaten kaf dağı üstünde görülmemiş listeye baktıysan TR sıralaması bunlar adan oxfordla koç üniversitesini kıyaslamamış. Sadece bu listede bazı üniversiteler dünya çapındada iyi sıradalar durum bu. Senin demenle okadar üniversiteden bitane bilim adamı icat çıkaran çıkmıyor, devletin başındada bi okadar adam var onlardan da bitane adam çıktımı? çıkmadı.. gibi gibi bu tartışma uzar gider