Merhaba Arkadaşlar Sizlere Bugun Yaşadıklarımı Anlatayım Sabah saat 9 da önce Tk. Kurumunu aradım bu kanun hakkında bilgi almak için 9 telefon numarası aldıkdan sonra yetkili kişi ile gorustum bir mail adresi verdiler oraya mail atıcakmışız kurulbaşkanı o bize dönüş yapacakmış. Neyse pek döneceğini sanmıyorum En guzeli belgeyi elden teslim etmek.

2.Sey ise Bu falilet belgesini almak için yersağlayıcısı için Ticari Sicil kaydı tastiknamesi isteniyor Son 6 aylık ek olarak belirtilmiş.

Yapılması Gereken Ve bugun yaptıgım işler
Öncelikle Sahış firmasımı olacaksınız yoksa Ltd mi olacaksınız karar verin Okadar cok musterim olmasına ragmen LTD den yana degildim vergisi uygun olabilir fakat kapanışında bi açtırdıgınız kadar boşa vergi oduyorsunuz 1 yıl kadar kısacası değmez .
Ben şahıs firması olamaya karar verdim ve öncelikle bir muhasebeciye gittim Sahıs firması için 300 Ytl gerekli oldugunu 3 ikemetkag resimli 3 nufus süreti resimli adres telefon evden yapacaksanız tapunuz varsa tapunun fotokopi yada aslı kirada iseniz kira kontratı yapılacak yeniden evin 1 odasını ofis olarak gostereceksiniz ki bunu kimseye tavsiye etmem burası türkiye bir müşteriniz ile başınız belaya girer ki bu kanun yuzunden belki bir çok siteyi kapatmak zorunda kalacaksınız eliniz mahkum adam kanun manun dinlemez gelir ev adresinizi bulur basar bişeyler yapar. şerefsi. mi yok çooookk neyse Gittim Bir ofis kiraladım semtimden bakmayın ofis diye sırf 350 ile 4000 arası kirası var bize ofis için 350 ytl lik yeter dedik hava parasıydı depozitosu emlakcının komisyonu derken bana 2450 ytl e maal oldu BELEŞE kiraladım diyorum yinede cok işlek bir pasaj her iş gider neyse arkadaşlar kira kontratımı yaptım dogru muhasebecime gittim gerekli evrakları ucretini odedim makbuzumu aldım çarsamba gunu vergi memurları gelir denetim yapıp vergi levhamı teslim edecekler.

Buraya kadar 2450 + 300 + 100 = 2850 sadece şu anlık .
100 ytl ise noterdi muhtarlıkdı falan filen daha fazla tutuyor aslında..

Vergi levhanızı aldıkdan sonra vergi mukellefi oluyorsunuz sonra ticaret odasına basvuru için muhasebiciniz ile gorusuyorsunuz ticari ünvanınız neyse onu yazıyorsunuz mesela ornek deli hosting harun duran diye unvanınız oluyor.
Bunun içinde en az 1000 ytl sermaye gostermeniz gerekiyor sanırım bankada yatması gerekli tam henuz oraya gelmedik. Cuma Gününe kadar herseyi teslime ediliyor.
Bunlar bittikden sonra nic.tr den com.tr uzantınızı alıyorsunuz sonra o email adresi ile once tk kurumuna bilgilerinizi email ile gonderiyorsunuz yada sitelerinde form yapılacak o doldurulacak henüz form yapılmamış.
Daha Sonra doldurdugunuz formu hem kuruma postalıyorsunuz ptt den yada elden teslim ediyorsunuz.
1 ay içerisinde size geri döneceklerini bildiriyorlar.
Firmanın mail adresi kesinlikle olmalı ticari unvanı olmalı gerekli bilgiler kesinlikle dogru doldurulmalı ben daha sonradan eklerim gibisinden seyler dusunmeyin...

Kısacası arkadaşlar Sadece netten hosting satacak kişiler 5000 Ytl Gözden cıkartın.
faliyet belgesinin ne kadar olduguda belli degill 2500 diyorlar ama o servis saglayıcısı için bizimkisi sanırım ya hic almazlar vergiye yansıtırlar ötv seklinde yada 300 500 bişey alıcaklar .

Herseyi aldın iyi guzel dukkan ofis herseyin var
Aylık kiran 350
en alt kademeden bagkulu olucaksın 180
muhasebeci ucreti her ay 100
pasajda ise dukkanın 30 aidat
660 Ytl sırf giderin var
Bunun içerisinde Web makinelerin Kira bedeli yok
Gelelim odeyecegin vergiye fatura keseceksin mecburen her sattıgın musteriye cunku fatura kesmediğim müsteri internet üzerinde herhangi bir pkk cart curt sitesi acarsa direk zanlı durumuna sen düşersin.
ayda 10 tane hosting sattın 100 ytl den 1000
180 ytl kdv si var canım arkadaslarım...

Son bir not 18 yaşından kücükseniz bu işlere boşuna girmeyin bu yazıyı okumanız bile sizin için kalp kırıcı olabilir.