se_video adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dakikası 100 lira kimisine göre normal ücrettir. Ben şahsen video başı 60 liraya bu işi yapmam. Yani tüm bunları yapabileceksem kendim kanal açar kat kat fazlasını kazanırım.

Verdiğiniz ilana karışmış gibi olmayayım. O konuda size kimse karışamaz. Ancak "100 lira istiyorlar" tarzında eleştiri yapmanızı doğru bulmadım. İsteyene de siz karışamazsınız.Herkesin kararına saygı duyulmalı.
Benim itirazım ona değil isterse dakikası bin lira der. Benim itirazım sizin dediğiniz kendim kanal açıp kat kat fazlasını kazanırım fikrine. Şimdi adam diyelim mühendis ben de diyorum ki bana 100 liraya bir makine yapar mısın bunla yük taşıycam. Adam hemen soruyor kaç liraya yük taşıyacaksın. 200 liraya. ee o zaman makineyi de yaparım yükü de taşırım 200 lira kazanırım diyor. Tamam da sen nakliyeci değilsin ki mühendissin. Üstelik makineyi yapsan bile onla iş alabilme olasılığın çok düşük. Hee yüksekse zaten buyur nakliyeci ol ona da itirazım yok. Ama bir iş yapılırken karşı tarafın olası kazancı hesaplanmaz. Kendi emeğine değer biçersin. Lokantada 3bin lira maaşla döner ustalığı yapıyorsun lokantanın sahibi 20bin kazanıyor diye döner keseceğime lokanta açarım denmez. Dense de bu lokantacıya denmez gider açarsın. Çünkü belki de zarar edeceksin. Ben diyorum ki video başı 60 lira vereceğim. 100 video yaptın 6bin kazandın. İçerisinde 100 video bulunan youtube kanallarının yüzde kaçı 6bin lira kazanıyordur? Yüzde 1'i bile değil. Bu riski almak veya maaşla çalışmak kişinin tercihidir. Ama 100 videoya 6bin değil 50bin vermelisin dersen aynı sizin mantığınızla ben de derim ki o paraya ben de video yaparım risksiz bir şekilde paramı alırım neden kanal açayım? Uuzn yazmamın nedeni size kızdığımdan değil sadece ne demek istediğimi anlatmam uzun sürdü.