Konuya dünden beri ara ara bakıyorum, o kadar talihsiz yorumlar var ki. Ben de belli konularda bazı arkadaşlara katılıyorum ama kendimizi bu kadar küçük görmemiz çok üzücü. Anlaşılmaz bir aşağılık psikoloji var arkadaşlarda. Burada iddia edilenin aksine listedeki birçok üniversite dünya sıralamalarında da yer alıyor, belli sebepler ile kasten geri itildikleri dahi oluyor. Forumun konusu itibari ile mühendislik ve teknolojiye değinen arkadaşlar çoğunlukta hali ile, mesela bu konuda okullarımızın çok kötü olduğundan dem vurulmuş. Yapılan haberlere konu olan saygın listelerin çoğu genel sıralamalar, teknik okullarımızın birçoğu sahip olmadıkları bölümler ve faaliyet göstermedikleri alanlar nedeni ile geri düşüyorlar. Eğer teknoloji üretimi ve mühendislik ile ilgili sıralamalara bakarlarsa arkadaşların hayli şaşıracağına eminim. Evet okullarımız genel olarak dünya standartlarının gerisinde ancak iyi okullarımızı karalamak doğru değil. Bu durum her ile üniversite açmanın pek de mantıklı olmadığını gösteriyor.

Ayrıca her ne kadar liste profesyonel olmasa da İTÜ'yü 2. sırada görmek beni gururlandırmadı değil.