nuriozzkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Örnek aldığımız batıyı zerre eleştirmeyenler bakıyorum burada devleti eleştiriyor hemen olayı siyasileştiriyorlar. Bende bunu anlamıyorum yazdım zaten Avrupa ya özenerek her defasında avrupa şöyle avrupa böyle diyenlere söylüyorumsanki avrupada olmuyor mu öz kızına 35 sene tecavüz eden kişi batıda değil mi ? Öz kızından 5 çocuğu olan avrupa değilmi hani r10 da bu konu neden yazılmadı neden eleştirilmedi. Buna eleştiri yazanların bir tanesi böyle bir konu açmadı. Öadem eleştireceksin her konuyu eleştir öyle mi sadece karşı olmak siyasileştiemek yerine gerçek bir eleştiri yapsanız hayran kalıp sadece takdir ederim ama her olayı hükümet veya devlet veya anamuhalefete bağlamak işte olayda en aptalca şey bence budur. İyi akşamlar
Banane Avrupa'dan? Ben Avrupa'da mı yaşıyorum? Vergi verdiğim tüzel kişiliği - devleti eleştirmeyeceksem kimi eleştireceğim? Şu devlete yüklediğiniz kutsallıktan vazgeçin, 80 darbesi sonrası zihniyeti bunlar. Devlette eleştirilir, siyasetçide eleştirilir. Her şeyi geçtim, hele ki böyle bir zamanda partileşmiş devlet-devletleşmiş parti (devlet ve hükümet ayrımının kalmadığı bir durum) düzeninde asıl eleştirmemek absürt kaçar. Artı olarak aşiretler sadece bugünün sorunu değildir lakin bugünün siyasetçileri de durumdan memnundur çünkü onlar için blok oy demektir.