Bu Din mevzusuna girmeyin bence Din 1 insana amaç verir. Koşulsuz inanırsın . Kanıtsız inanırsın. Din budur. Din bir çok şey'le çelişir , Bir çok din var hepsi kendince kendini doğru gösterecek noktaları vardır.
En basit soru şudur: İnsanlar dünyada bir sınavda ise neden eşit şartlar'da değiliz ?
Biz müslüman bir ülkedeyiz şanslıyız fakat Dünyanın büyük çoğunluğunun dini farklı , diyeceksiniz ki araştırıp müslüman olsunlar. EE o adamlarda senin dinin için aynısını söylüyorlar

İnsanın karakterini başta DNA ve yaşam koşullarına göre yapılanır. Sonradan Müslüman olmak kolay değildir. Kim ne derse desin Türkiyedeki 80 Milyon insan başka bir ülkede doğmuş olsaydı Müslümanlığa dönen sayısı 100 kişiyi geçmezdi.
Olabildiğince namaz kılan . Orucu eksiksiz tutan. Doğru ve dürüstlüğün dışına çıkmayan biri olarak. Bu dünyanın sınav için eşit bir ortam olmadığını düşünüyorum. Gözüken bu.
Çok haklısınız hocam kesinlikle herkesin yaşamı eşit değil, ancak olaya şu açıdan bakınca belkide eşit olmamanın daha iyi olduğunu anlayabiliriz. Zor şartlar altında oruç tutan birisi ile yatarak oruç tutan birinin sevap vs değerinin diğerine oranla daha kıymetli olduğunu duymuşuzdur. Yaniyüce yaradan zor şartlar altında bile kendisine yönelen birinin hakkını fazlasıyla verecektir kanaatindeyim