EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha iyi devlet üniversiteleri listeye girememişken, yeditepe ve kadir has'ı listede görmek ilginç.

Objektif olmadığını düşünüyorum...
Araştırma ve raporlamaya merak salmış 18’inde bir gencim hocam, objektif olmamak için en ufak bir nedenim yok. Yazılarımın ve imzamın da otoriter olmadığını tahmin ediyorsunuzdur, bu yüzden kimse beni objektif olmamam için desteklemez .

Liste, eleştiri ve öneriler etrafında şekillenmeye devam ediyor, mesela bugün öneri ile Gebze Teknik Üniversitesi’ni de puanladım ve 24. sırayı alıp KHAS’ı saf dışı bıraktı. Puanlamaya giren üniversiteleri değerlendirirken belli bir sıradan sonra THE Impact 2019’a girmiş veya TÜMA 2018’de iyi puanlara layık olmuş üniversiteleri değerlendirerek sıraladım. Okuyanlar, daha iyi olduğunu düşündüğü başka üniversiteleri öneri olarak sunup 9 kriterime göre 100 üzerinden puanını öğrenebilirler.

Bu arada Yeditepe’nin yeri gayet sağlam, şimdilik öneriler doğrultusunda bile safdışı kalacağını sanmıyorum

Ek: Aynı puanı almış üniversitelere aynı sıralama verilip GTÜ de listeye dahil edilecek ve aynı sıralamaların alınmasıyla açıkta kalacak olan sıralara yeni üniversiteler eklenerek derecelendirme güncellenecektir