Hocam güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı dikkatlice okudum. Verdiğiniz örnekler çok güzel. Yakın bir zamanda inmiş olan tüm kutsal kitapları okuyup bu sorularıma hangisinin en yakın ve mantıklı cevabı vereceğini inceleyeceğim.
Gebzeye yolum düşerse kesinlikle size ulaşacağım ve ufak bir sohbet etmek isterim. İllaki bu konular olmasına gerek yok. Tekrar teşekkür ederim.

AndroiDeveloper;1075029733

[/COLOR adlı üyeden alıntı:
hayal kurmak için yaptıların ilginç. ben de çok düşünürüm ve saçlarım aileme göre çok daha beyaz. belki de çok düşünmektendir
yazdıklarına göre düşüncemi paylaşayım.
sorunun cevabı inananlar için;
"Ben cinleri ve insanları sırf beni tanıyıp yalnız bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat, 51/56) kısaca Allah ın emirlerini yerine getirmemiz için yartıldık
gelelim sorulara
-bize ihtiyacı mı var? neden yarattı ?
hayır bize hiç ihtiyacı yok. aksine bizi öyle bir yarattı ki biz tam anlamıyla ona bağlıyız
- ama ben yaratılmak istemiyordum ya da sorulsa belki istemezdim.
yaratılmayı biz istedik,zaten önemli olan da yaratılmak değil. sorumlu kılınmak
örnek verecek olursak; bir inek doğar 2 sene yaşar sonra kesilir eti satılır vs. sadece 2 yıl yaşar. o ineğe desek ki bak sen eğer doğarsan 2 yıl yaşayacksın ve sonra seni kesecekler,o yine de yaşamak ister. çünkü hiç olmamak hiç bir lezzet alamamak en kötüsüdür.
bana da denseydi. sen doğacaksın ,kendi çabalarına göre yaşayacaksın ve ölüp yok olacaksın. ben de balıklama kabul ederdim,eğer insafla düşünürsen herkesin aynı cevabı verdiğini göreceksin.
-peki sorun ne?
sorun hesaba çekilmek ya da cehennem.
bu d bizim suçumuz
Allah Biz emaneti göklere, yerküreye ve dağlara teklif ettik, ama onlar bunu yüklenmek istemediler, ondan korktular ve onu insan yüklendi. Kuşkusuz insan çok zalim, çok bilgisizdir. buyuruyor.
bunun nedeni de fazlasını istememiz.
eğer emaneti yani Allh a biliçli kulluk etmeyi biz değil de misal koyunlar kabul etseydi, biz otlanırdık,onlar bizi keser yerdi.işte bizi farklı kılan sebep emaneti kabul etmemiz.
-ee tmm kabul ettik. Allah ne yapacağımı da biliyor. benim kötü biri olacağımı, O na asi olup cehenneme gideceğimi de biliyor. beni hiç yaratmasa olmaz mıydı?
Allah bize bir teklif sundu ve bizde kabul ettik. o halde sonuçlarına katlanmak zorundayız. yani yaratılacağız. hem söz vereyim hem yapmayayım yok. yapmak da yapmamak da bizim tercihimiz. bunun tek suçlusu biziz
diyelim ki sen doktor olmak istiyorsun ve ne zaman konuşsak tek hayalinin,yaşama nedeninin bu olduğunu söylüyorsun.planlarını bana anlattın
Düşünelim ki bir zaman makinası icat ettim ve senin 20 yıl sonra 21 haziranda ne yaptığını o süre boyunca neler yaptığını öğrendim. hakkında 20 yıllık bilgiye sahibim. sonuç olarak baktım ki sen makine mühendisi olmuşsun ve bu mesleği yapıyorsun.
bunun sorumlusu kim? tabiki sensin. çünkü bu sonuçlar senin terihlerin sonucunda oluştu. sana dedim ki sen 20 yıl sonra mühendis olacaksın desem saçmalama ne mühendisi ,ben sadece doktor olurum diyeceksin. sadece bir örnek
İşte Allah ta bizimle ilgili her şeyi biliyor evet ama bu bilgilerin hepsi bizim seçimimiz. Yani sorumlusu biziz ve tercihlerimizin bedelini de ödeyeceğiz
not: yazmak gerçekten kendini ifade için aşırı yetersiz. gebze ye yolun düşerse oturup konuşuruz
umarım okursun