omerk2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Farklı yerlerde bulunan VPS/VDS'lerimi tek bir yerde toparlamak böylece orta/uzun vadede ekonomik olarak kâr etmek istiyorum. Bu yüzden fiziksel sunucu arıyorum. Fiyatlardan dolayı sıfır almam mümkün değil. Gerek r10'da gerek başka platformlarda uygun fiyata kullanılmış sunucular görüyorum, 3-4 senelik cihaz da var, 7-8 senelik cihaz da. Genelde verimerkezlerinde kullanılan cihazlar. Fakat ikinci eller için de donanım arızalarından dolayı çekiniyorum.
Benim beğendiğim sunucular genelde 64-96-128 GB ramli, 5-10 bin TL aralığında.

Sizce 2.el sunucu almalı mıyım, yoksa dedicated sunucu mu tercih etmeliyim? 2.El sunucularda donanım arızası riski/oranı nedir. Gerekli yedeklemeleri yaptığımı ve sıfır disk aldığımı varsayarsak, disk dışında hangi parçalarından dolayı sorun yaşama ihtimali daha yüksek ve 7-8 senelik HP/IBM sunucuların yedek parçalarını bulmakta zorluk yaşar mıyım?
Merhabalar

Öncelikle sıfır sunucu alsanız da bozulma ihtimali her zaman vardır. Sıfırın garantisi vardır tabi iletirsiniz garantiye arıza durumuna göre tamir edilir gelir ancak bu sürede yeni sunucu almak ya da kiralamak zorundasınız

Doğru yerden alındığında 2. ek sunucu riski yoktur diyebiliriz.

Bu bağlamda size 2 alternatif önerebilirim.

1- donanım arızalarında ben uğraşmayayım derseniz sunucu kiralarsınız ve olası sorunlarda firma size yeni sunucu sağlar

2- Kirala senin olsun olarak sunucu alabilir, yine 12 ay süresi boyunca olabilecek donanım sorunlarında firma ilgileneceği için rahat olabilirsiniz.

Tam ihtiyacınızı iletirseniz her iki şekilde de memnuniyetle yardımcı olmak isteriz.

Şu an kutusunda sıfır SATA ve SSD diskleri olan 2. el temiz donanımlarımız mevcuttur