Üniversiteleri alt altada koysan üst üstede koysan kaliteleri ortada. O yüzden bu tür listelerin hiçbir anlamı yok.
Kalitelerinin ortada olduğuna ne şüphe. Ancak bu, kalitelerini puanlandırmayı gereksiz kılmaz. Ayrıca ülkemizde kalitesi bilinmeyen İYTE, Özyeğin gibi genç enstitüsyonlar da var. Bunları çoğu kişi bilmiyor bile ancak puanlamada gördüğünüz gibi ilk 10'a girebilmiş kurumlardır. Bu sıralamayı yapma amacımı raporun "Giriş" kısmında anlatmıştım. Buraya da alıntılayabilirim.
Alıntı
Yükseköğretim kurumlarının kaliteleri bir skalaya yerleştirildiğinde devasa bir uçurumun olduğu açıkça gözlenebilecek bir ülke olan Türkiye, uluslararası standartları ortalama olarak geriden takip etse de bu; ülkedeki kaliteli eğitim kurumlarının hakkının yenmesine bedel olmamalıdır. Türkiye, üniversite kavramının ranta dönüştürüldüğü ve politik simge haline gelmiş kurumların yanısıra, eğitim ve bilim için var gücüyle çabalayan enstitüsyonları da içinde bulunduruyor. Ben de çeşitli verilere dayanarak Türkiyenin en kaliteli 25 yükseköğretim kurumunu amatör olarak derecelendirip sizler için sıraladım. Tercihlerinize işe yarar bir yön verirse ne mutlu bana.