Estf. neden kızayım hoca
Düşünen insan gerizekalıdır demek aptallık olurdu sanırım

Böyle bir kavram olamaz, bunu çıkarımlamanıza üzüldüm.
Düşünmek farklı bir şey duygusallaşmak farklı.
Ve burada sizin düşüncenizin temelinde yatan şey ne yazık ki duygu. Bir isyan, anlatabiliyor muyum?
Neden bu dünyaya geldik? Neden geldik len bu dünyaya? O niye böyle bu niye şöyle madem öyleyse bu neden öyle olmuyor ulen? Tarzında yani basitleştirirsek.
Bu da düşünmek değil, olayı duygusallaştırmaktır.
Düşünmek için trene, otobüse binip uzaklara gidilmez. Bu kaçmaktır, bu olayı duygusallaştırıp isyan etmektir

Kendine olan değer yargılarını kaybetmeden önceki son çırpınıştır. Yani aslında sen şuan hoca, özel olmadığına inanmamak için direniyorsun sadece

Yani bilincin sana, ulen geldik, yaşadık, öleceğiz hala bir mantık kuramadım bu işe oysa ki kainatın benim için planları vardı, ben mücizeler yaratmalıydım, bu hayata geldiysem bir amacım olmalıydı diyor. Bunu derken de bilinçaltından şöyle bir ses yükseliyor: yoksa... yoksa ben özel değil miyim? yoksa... ben de bugüne kadar yaşamış tüm biyolojik canlılar gibi yaşayıp büyüyüp yaşlanacak ve ölecek miyim? Hayır! Bu böyle olamaz, boşu boşuna ölemem, ben ölmeden önce... Tüm bu olanların bir sebebi olmalı!
Belki biraz abartmış olabilirim

Ama bir salsan, hayatın sırrını çözeceksin zaten
Bu konuya er yada geç her canlı hayatının bir döneminde ulaşıyor ve ipin ucunu salıp yaşamına bakıyor... Çünkü elinden gelebilecek başka bir şey yok
İnanmanı tavsiye ederim. Boşlukta kalmaktan kat ve kat iyidir bir dine inanmak.
Yani diyorsunuz ki düşünen insan gerizekalıdır. Benim sizin cümlelerinizden çıkarımım budur. Düşünmeden yaşayalım düşünmek bizi geriye götürür hatta yerimizden bile oynatmaz. Peki saman gibi yaşamamız mı gerekiyor?
Demişsiniz ya mağara adamları düşünmüyordu?
Bu kanıya nereden vardınız?
Bana sorarsanız laf kalabalığı yapmak için yazıyorsunuz. Yanlış anlamayın kızmayın sakın. Sadece benim düşüncem bu şekilde. Siz laf kalabalığı yapmadığınızı düşenebilirsiniz veya mağara adamları zamanında laf kalabalığı yoktu diyebilirsiniz. Sonuçta sizin fikriniz.
Günümüzde de halen ortaya çıkmaya devam eden mağara yazıları mağaraların duvarlarına yazılan çizilen resimler var. Bunları nasıl açıklıyorsunuz açıkcası çok merak ettim. Düşünmeyen bir topluluk bunu neden yapıyor?
Şimdi bizim mağara adamlarından farkımız nedir?
Şimdi bana kızabilirsiniz fakat kızmayın Sadece düşüncelerim bu şekilde. Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.