Hayır hoca kesinlikle yargılamıyorum, kendi bakış açımdan seni tahlil ediyorum sadece

Sakın alınma, kızma.
İşte tahmin ettiğim gibi problem burada. Özel olduğunu düşünmen bu probleme yol açıyor.
Ve hayır... Hiçbir insan ne yazık ki özel değil. Bu yine söylediğim gibi kendimiz için yarattığımız fantezilerden bir diğeri.
He sen özel olduğunu düşünürsün, haklısındır. Ama bana göre ne sen, ne ben ne de herhangi bir başkası özel değil.
Biliyorum bu seni üzüyor, canını sıkıyor ama mağara adamları özel olduklarını düşünmüyorlardı, onlar sadece barınmaya, beslenmeye ve üremeye çalışıyorlardı.
Kafanı karıştıran şey sana itelenen yapay duygusal evriminin ta kendisi.
Artık eskisi gibi içgüdülerinle yaşamana gerek olmadığına inandırdılar seni ve düşünmeye ittiler. Ve savunmasız kaldın, güçsüz kaldın... Böylece sen bu tip sorularla kafanı oyalarken, başkaları kendini geliştirip yaşam şartlarını rahatça yükseltecek, senin gibi düşünenleri hiçbir çaba sarf etmeden saf dışı edecekti
Aslında kandırıldın hoca, bir süreliğine hepimiz kandırıldık
Ama eninde sonunda herkes uyanır.
Felsefe bu yüzden çok tehlikelidir bence. Düşünmek güzel şey, düşün, sorgula tabi ki ama düşünmek hayatını sekteye uğratmaya başladıysa, artık durma vaktin gelmiş demektir. Ki bahsettiğine göre sen şuan düşüncelerle hayallerle bayağı bir hayatını kenara itmiş, boşlamış gibi hissettiriyorsun.
Yargılamıyorum, sen sordun aynı fikirde misiniz değil misiniz diye ben fikirlerimi söylüyorum

Sonucta en başta ortaya bir fikir atmışsın ve bunun üzerinden gitmemiz gerek hoca