"Onlar hâlâ, "Rabbinden ona bazı mucizeler indirilmeli değil miydi?" diyorlar. De ki: ''Mucizeler yalnız Allah'ın katındadır; ben sadece bir uyarıcıyım." Kendilerine okunan bu kitabı sana göndermiş olmamız onlara yetmiyor mu? Elbette inanan bir topluluk için onda rahmet ve ibret vardır." (Ankebut, 29/50-51)
Onlar ayrıca O'na bizim de görebileceğimiz bir melek gönderilmeli değil miydi? dediler. Eğer biz öyle bir melek indirseydik, herşeyin hükmü verilip yeryüzünde yok edilmeleri gerçekleşmiş olurdu da, onların tevbe etmeleri de beklenmez, hiçbir fırsat da tanınmazdı.
Siz mucize bekliyorsunuz, peygamberin gelip size din var demesini yada Allah'ın görünüp "ben varım" Demesini bekliyorsunuz.
Konuda ne kadar ateistik, deistik dusunceye sahip yorum yapan varsa haklısın, aynı dusuncedeyim diyor, islami yorumlara içinden çıkamadım diyorsunuz.
Anladığım kadarıyla siz zaten kararınızı vermişsiniz.
İman etmek istiyorsaniz imanın olayı zaten görmeden inanabilmektir, karşı çıkmamaktir. Siz bu kuralı biliyorsunuz ve kendinizde bunları görmüyorsunuz ki konuya dahi ben herşeye muhalefetim dıyerek baslamissiniz.
İmanın zorlukları vardır, oruç, namaz, zekat bunlar hep bir emek bir irade gerektirir, aynı sekilde görmeden inanmak da kalben irade ve azim gerektirir.
Size cevabı veriyorlar, hala kalbiniz isinmiyorsa kuran okumayı deneyin, inanmaya çalışın, ha yok bana gelmiyor diyorsanız yapacak bir şey yok.
İslam zenginlik gibidir, azim eder, çabalar geçeni gündüzüne adarsan İslâm(zengin) olursun. Yoksa hayalden öteye geçemez, fakir kalırsın.
Bazıları zengin doğar, bazıları fakir. Ama herkesin zengin olmaya imkanı vardır. İşine geliyorsa tabi, halinden memnunsan yapacak bir şey yok.
Seni Allah rızası için Allah'ın kudretini bulmaya davet ediyorum, rica ediyorum, insanları değil Kuran-ı dinle.