Doğru mu anladım,
100 TL harcama yaptık, KDV 2 olarak bunu girdik, normal şartlarda zaten gelir vergisinden gider olarak düşüyorduk biz, şimdi KDVyi ekstra öderseniz kdvden de düşersiniz diyorsunuz, ben gerçekten anlamadım o zaman kurumsal neden açıldı, neden vergi geldi. Ben tüm sunucu giderlerimi yurt dışından aldığım faturalarla gelir vergisinden düşüyorum, kdv ayrı bir detay. Açıkcası kafam karıştı biraz açıklar mısınız?
Ayrıca %15 stopaj limited olduğumuz için gerekmiyor sanırım (%15 stopaj (ilgili stopaj ödemesinde şuna bakılıyor, siz vergi mükellefi değilseniz ya da firmanız şahıs firması ise bu stopajı) ödemek zorundasınız ) demişsiniz.
Google'a 100 TL reklam ödemesi yaptınız diyelim. +18 TL KDV2 beyannamesi ile devlete ödeyeceksiniz. Bu ödediğiniz KDV'yi müşterilere kestiğiniz faturaların KDV'sinden mahsuplaşabilirsiniz. Dolayısıyla bu KDV'yi gider olarak düşünmeyeceksiniz. Müşterilere fatura kesmiyorsanız ekstra bir gider gelebilir size... 2.konu Google'a ödediğiniz 100 TL'yi gider gösterdiğiniz için vergiden düşmüş oluyorsunuz. Firmanız Ltd. Şti. ise %15 stopajda ödemiyorsunuz. Özetle Google'a ödediğiniz ödemeleri beyan etmeniz size zarar değil kar getiriyor... Daha fazla bilgi için muhasebecinizle görüşmenizde yarar var...