Güzel konu
Arkadaşların cevaplarını okumadan hemen yazmak istedim, ardından dönüp herkesi okuyacağım düşünceleri nedir ben de merak ettim
Öncelikle tahminim bu konuda herkesin fikri ve düşüncesi ayrı olacaktır ki öyle olması gerekiyor, herkesin yaşama amacı farklıdır.
Ama temelde ortak bir nokta var;
hayatta kalmak.
Bu hayata, hayatta kalmak için geldik olay aslında bu kadar basit
Konuyu dini açıdan düşünmekten çok, kafa yapına bakıldığında felsefi olarak düşünmen daha doğru.
Sonunda bir mükafat beklemek niye? Eleştiriyorsun, sorguluyorsun ama böyle bir şey bekleyerek hatayı asıl sen yapıyorsun
Yapman gereken, kendi amacını bulup ona inanmak ve o sebeple hayata geldiğini düşünmek. Dine inanan adam, öldükten sonra cennete cehenneme inanan adam nasıl hayata o sebeple geldiğini, Allah tarafından sınava alındığını düşünüyor buna inanıp yaşıyorsa
ve çok doğru yapıyorsa senin de kendine bir amaç bulup ona inanman ve yaşaman gerek (şayet bu düşünceyi reddediyorsan). Din ve felsefe aynı anda yürümez, zorlama

Felsefe sana sınırları zorlamanı söyler, din ise çizdiği sınırlar içerisinde sorgulamanı. Yanlış düşünüyorsun. Düşünce yapın buysa eğer, dini işin içine asla katmaman gerek. Katman mantık olarak yanlış zaten. Ayrıca inanç bir ihtiyaç. İnanman gerek. Kısaca Cem Yılmaz'ın da dediği gibi krem peynire de inansan, inanman şart. Hiçbir şeye inanmazsan, kendine de inanmazsın yani en azından kendine inan, krem peyniri boşver
İnsan düşünen bir hayvandır, bunu unutmamak gerek.
Bu tarz düşünce yapıları, bizim kendi kendimize ürettiğimiz fantezi eserlerinden başka bir şey değil.
Aslında tek yapmamız gereken, doğadaki hayvanların da yaptığı gibi hayatta kalmak
Ben yaradana inanıyorum. Ama bana göre, yaşamın bir sırrı yok.
Varsa da, bunu kimse bilemez... Ama yok boşuna arama,
ben neden yaşıyorum diye kendine sorduğunda, cevabı almak için çabalamaya, önüne hedefler koyup onları başarmaya başla yeter
Finalde farklı görüşlere göre düşündüklerimi ekleyeyim;
Neden hayata geldik?
- Dini açıdan: sınavı geçmek ve cennette sonsuz mutluluğa ulaşmak için.
- Pesimist açıdan: acı çekmek için

- Realist açıdan: (ki benim düşüncemdir) hayatta kalmak için.
- Sürrealist açıdan: level atlamak için

- Felsefi açıdan: aslında hayata gelmedik ki?
- Darwin: evrimimizi tamamlamak için

- Teknolojik açıdan: aslında hepimiz şuan birer makineye bağlıyız, uyuyoruz ve fantezi dünyasında yaşıyoruz
Falan filan diye gider