androidcim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok teşekkür ederim izlediğiniz icin
Birde rica etsem sunu izler misiniz

https://youtu.be/ixUdehUTRdM

İzleyip döneceğim hocam.

uykusuzyazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son 1 aydır iyiden iyiye düşündüğüm soruyu sormuşsun. Bu gece de uzun olacak sayende yapmamalıydın bunu
Belki cevabı bulursunuz bu gece.

Suerte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel konu

Arkadaşların cevaplarını okumadan hemen yazmak istedim, ardından dönüp herkesi okuyacağım düşünceleri nedir ben de merak ettim

Öncelikle tahminim bu konuda herkesin fikri ve düşüncesi ayrı olacaktır ki öyle olması gerekiyor, herkesin yaşama amacı farklıdır.

Ama temelde ortak bir nokta var; hayatta kalmak.

Bu hayata, hayatta kalmak için geldik olay aslında bu kadar basit

Konuyu dini açıdan düşünmekten çok, kafa yapına bakıldığında felsefi olarak düşünmen daha doğru.

Sonunda bir mükafat beklemek niye? Eleştiriyorsun, sorguluyorsun ama böyle bir şey bekleyerek hatayı asıl sen yapıyorsun

Yapman gereken, kendi amacını bulup ona inanmak ve o sebeple hayata geldiğini düşünmek. Dine inanan adam, öldükten sonra cennete cehenneme inanan adam nasıl hayata o sebeple geldiğini, Allah tarafından sınava alındığını düşünüyor buna inanıp yaşıyorsa ve çok doğru yapıyorsa senin de kendine bir amaç bulup ona inanman ve yaşaman gerek (şayet bu düşünceyi reddediyorsan). Din ve felsefe aynı anda yürümez, zorlama Felsefe sana sınırları zorlamanı söyler, din ise çizdiği sınırlar içerisinde sorgulamanı. Yanlış düşünüyorsun. Düşünce yapın buysa eğer, dini işin içine asla katmaman gerek. Katman mantık olarak yanlış zaten. Ayrıca inanç bir ihtiyaç. İnanman gerek. Kısaca Cem Yılmaz'ın da dediği gibi krem peynire de inansan, inanman şart. Hiçbir şeye inanmazsan, kendine de inanmazsın yani en azından kendine inan, krem peyniri boşver

İnsan düşünen bir hayvandır, bunu unutmamak gerek.
Bu tarz düşünce yapıları, bizim kendi kendimize ürettiğimiz fantezi eserlerinden başka bir şey değil.
Aslında tek yapmamız gereken, doğadaki hayvanların da yaptığı gibi hayatta kalmak

Ben yaradana inanıyorum. Ama bana göre, yaşamın bir sırrı yok.

Varsa da, bunu kimse bilemez... Ama yok boşuna arama, ben neden yaşıyorum diye kendine sorduğunda, cevabı almak için çabalamaya, önüne hedefler koyup onları başarmaya başla yeter

Finalde farklı görüşlere göre düşündüklerimi ekleyeyim;
Neden hayata geldik?

- Dini açıdan: sınavı geçmek ve cennette sonsuz mutluluğa ulaşmak için.
- Pesimist açıdan: acı çekmek için
- Realist açıdan: (ki benim düşüncemdir) hayatta kalmak için.
- Sürrealist açıdan: level atlamak için
- Felsefi açıdan: aslında hayata gelmedik ki?
- Darwin: evrimimizi tamamlamak için
- Teknolojik açıdan: aslında hepimiz şuan birer makineye bağlıyız, uyuyoruz ve fantezi dünyasında yaşıyoruz

Falan filan diye gider
Çok güzel açıklamışsınız.
Fakat normal bir insan hayata neden geldi?
Yani ne sürrealist ne felsefi ne de dini açı olmadan.

Bonarous adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son uçuşumda uçakta kalem bulup kusmuk poşetine boydan boya not aldım. Sürekli tren yolculuğu yapıyorum hepsinde yeni fikir ortaya çıkıyor. Bu açıdan çok benzeriz.
Hayatlarımıza, düşüncelerimize, yaşam biçimlerimize vs. baktığımızda birebir kopya olduğumuzu göreceksiniz.

apo1221 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
kendinizi yaratıcı yerine koyun, siz bir yaratıcısınız, sonsuz sizin yanınızda bir hiç kalıyor bu derece bilginiz var, insan ırkını kimbilir sonsuz yüzlerce kriterlere sebeplere göre yarattınız, şimdi sizin yarattığınız sonsuz yaratılan binlerce ırk içinden insan ırkı, kendisini neden yaratıldığını bulmaya çalışıyor(ben yüce Allahın binlerce alem yarattığını düşünüyorum)
şimdi hal böyle iken, insanın tam olarak neyden dolayı yaratıldığını bulması olasılık olarak mümkünmü?
Bir çocuk büyüdüğünde onu büyüten insanların aslında kendi anne babası olmadığını öğrenebiliyorsa.
Çabaları sonucunda öz anne ve babasını bulabiliyor.(örnek)
Yani demek istediğim Dünya geliştikçe veya insanlar geliştikçe tüm sorularını cevaplandırabiliyorlar.
Bir örnek daha vermek isterim.

Dünyada milyarlarca insan var. 85 milyona yakını ülkemizde yaşıyor. Bu insanlardan herhangi biri öldüğü zaman adli tıp otopsi yapıyor ve neden öldüğünü bulabiliyor. Neden ölüm sebebini buluyor? Zaten milyonlarca hayta milyarlarca insan var. Sizin söylediğinize göre bunlara gerek yok.

UzaN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genel olarak yorum yapma taraftarı değilim. Ancak hareket eden bir şeyin mutlaka bir süreni ( şoförü ) vardır.

Koltuğunuza yaslanin ve bir gün bu yolculuk kesin bitecek.

Sizin neden bu yolculuğa çıkarıldım gibi sorular sormanız gayet doğal olması gerekendir.

Yolculuk ile ilgili bir kullanma kılavuzu ihtiyacını hissediyor iseniz Kur'an size ipuçları verebilir. Çünkü en son güncel semavi kitap.
Yok kendim bulacağım diyorsanız buyrun ortam tamda zevklerinize hitap ediyor. Deneyin yaşayın ve kendiniz bunlara anlam yükleyin. Kimsenin aklına bilgisine göre değil kendi bildiğiniz hissiyatiniza göre yaşayın tadını çıkarın.
Ama unutmayın bu yolculuk bittiğinde sana hesap sorulma ihtimali bile dikkatli olmayı gerektirir ona cevap hazırlamaniz gerekebilir.

Sermayeniz hayatınız, harcadığınız enerji kime ne fayda sağladı veya ne zarar verdiği konusunda bu hayatın sahibi huzurunda bir bir sorgulanacak olsan nasıl davranılması gerektiğini sana öğretecektir.

Siz bir patronsunuz iş yerinde çalışan insanların emeklerinin karşılığını en güzel şekilde verecek olursanız liyakati özverili çalışmaları dikkate alırsınız.
Kim daha çok insan olabilmiş bu sıfatın karışıklığı ölümden sonra anlaşılacağı için ne yorum yapsakta ( imanı noktada problemi olan birine anlatamayiz ) boştur.

Çünkü Kur'an imanı noktada problemi olanların kör ( büyük ve insanın gücü yetmeyecek şeyleri gördüğü halde bunların oluşumunu Allah'tan bilmezler ),
Sağır ( biri Allah'a giden yolu anlatsada kafası neye yatkinsa ondan başkası sinek vizirtisi gibi gelir ) gibi olduklarını ifade ediyor.
Allah'tan hidayet dilemek gerekiyor. İsterse verir istemezse vermez çünkü Tanrı o istediği gibi yapar ve kimse ona hesap soramaz. Ama o herkese hesap sorar !!!
Bütün imkanları o var etmiştir çünkü. ( . )
Hocam konuyu çok saptırıyorsunuz. İmani noktada problemim olduğuna nereden kanaat getirdiniz? Sorgulamak problem mi yaratıyor?
Allah insana kendi nefesinden üflememişmiydi?
Bu durumda ondan bir parçada bize geçmiş olmuyor mu?