Merhaba arkadaşlar. İngilizce seviyem başlangıç seviyesinin çok üzerinde. Translate etmeden her türlü paragrafı anlayabiliyorum . Cevap verirken bazen yanlış yazsam da bu sorun olmuyor.
Fakat işin speaking kısmında tam bir köy peynirim

Bunu da ilerletmek isityorum. Aslında telaffuzda sıkıntı yok.Biraz geriliyorum ve ya utanıyor olabilirim. Bu da beni kitliyor. Temelim sağlam fakat temel dahil sıfırdan bir eğitim alayım istiyorum. Eğitici video, kitap ya da internet sitesi önerilerine açığım.
Hocam klasik olacak ama tek care "pratik". Kitap, video vs ile yeni seyler ogrenirsiniz ama speaking gelismez. Son 1.5 yilda gramer olarak cok bir sey ogrenmedim ama konusma kabiliyetim artti diyebilirim. Sebebi surekli Ingizlice konusmak zorun olmamdi. Su anki bilgim ile 2 yil onceki bilgim arasinda cok bir fark yok ama 2 yil once 3-4 cumle kurmaya cekinip utaniyordum, simdi ise bir yere gidip rahat rahat konusup muhabbet acabiliyorum, tartismalar yapabiliyorum. Yani isin ozeti konusarak gelistirmek lazim. Sosyal medyada speaking yapan gruplar var onlari bulup mutlaka katilin.