merner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok özür dileyerek, "js" nin java ile hiç bir alakası yoktur. Çok fazla bu hata yapıldığı için bunu her gördüğümde düzeltme ihtiyacı hissediyorum.

Java tercih etmen demek dünyada en çok kullanılan, platform bağımsız, binlerce sektörde iş imkanı olabilecek bir dil öğrenmen demek.

Kotlin ise bugün var yarın yok.
Selamlar.

Google bundan 9 sene önce, bu iş için javadan daha kullanışlı bir dile ihtiyaç olduğunu anlayıp, Jetbrains'e bu ihtiyacı dile getirdikten sonra Kotlin hikayesi başlıyor. 2010-2016 yılları arasında 6 yıl boyunca üzerinde çalışılan bir dil, son Google IO konferanslarında, yeni Jetpack kütüphanelerinde, ve bundan sonra gelecek olan kütüphanelerde 'Kotlin-First' sloganıyla önce kotlincilere destek diyen adamlar, geçtiğimiz haftalarda da 'Kotlin/Everywhere' sloganıyla Kotlin'i her platformda kullandırmayı hedefleyen bir Platform ve Dil için nasıl bugün var yarın yok diyebiliyorsunuz?