Hani ne yaptıysam kazanamadım derler ya

aynen öyle. İş krizi nedeniyle olası bi işten çıkarılmam durumunda beni yolda bırakmayacak şekilde para kazanmak istiyorum uygulamalar ile. Bu yüzden olabildiğince maaşımın yarısını uygulama yada oyun reklamına yatıp düzenli ek gelir kazanmak istiyorum.Wallpapera girdim ama beklediğim geliri alamıcam sanırım. 100 indirmeye 19 kuruş kazanmış. Benim beklediğim gelir aylık 3 - 5k tabi bir anda olmayacak ama düzenli aylık 2 3k yatırım yapmayı düşünüyorum. Sizce neye yatırmalıyım
Bu sektörde para kazanmanın birçok yolu var.
Mesela elinizde iyi bir kitleniz vardır, en dandik oyunu dahi yapsanız o kitleniz indirse iyi para kazanır İnstagram&Facebook gibi mecralarda iyi bir takipçi kitlesi olanlar için uygulama reskinledim, ilk günden günlük 60-70₺'yi gördüler. Memur alım ilanları uygulaması yaptıran herkesin facebookta bir kpss grubu veya instagram sayfası vardır. Ordan kullanıcı çekerler. Kısa sürede kazanmaya başlar.
Riskli bir kategoride uygulama fikriniz vardır. Mesela instagram şifresiz takipçi, marketteki ömürleri 6-7 ay sürmez ama o süreçte yeterince kazandırır. Mesela mp3 indirme uygulamaları, bu işin bugunu bulup uygulamaları uzun süre yayından kalkmayan ve iyi paralar kazananlar var. Bu uygulamaları da öyle binlerce liraya yaptırmıyorlar. 50₺'ye yaptığım webviewle adam günlük 150-200₺ kazanıyor.
Rekabetin az ama arama hacminin yüksek olduğu bir kelime bulmuşsunuzdur. Hiçbir reklam yapmadan kısa sürede yükselir çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Mesela bir ay kadar önce forumda paylaşılmıştı
ateş ve su kelimesi. Bunun arama hacmi nerdeyse aylık 1 milyon. Ve markette çok az oyun var. O zaman oyunu alıp sektöre giren herkes şuanda az çok kazanıyor. Bunun taktiği de verilmişti o zaman, flash oyunlarda çok tutan oyunu al markete yükle hiçbir reklam yapmadan kazan.
Uygulamalar için, bazı alanlarda insanların uygulama ihtiyacını belirlersiniz ona göre uygulama yaparsınız tutar. Bu kitle zaten her gün o uygulamayı arayan ama ulaşamayan kitle. Siz uygulamayı yaptıktan sonra kısa sürede yükselir para kazanmaya başlarsınız. Özellikle araçlar ve kişiselleştirme kategorisindeki uygulamalarda var bu. Mesela birkaç gün önce aylık 70k kazandıran sektör diye konu açıldı bununla ilgili. Anahtar kelime lock screen, bunla zibilyon tane farklı uygulama fikri yapabilirsiniz. Burada önemli olan yapacağınız uygulamanın bir hedef kitlesi olması ve onların o uygulamayı istemesi.
Son olarak uygulama oyun alıp iyi bir reskin ve mağaza girişi ile yayınlayıp adwords reklamı ile büyüten ve para kazanan kesim var. Benim bu forumda sattığım ilk uygulamam bir elfeneri uygulaması idi. O uygulamayı alan arkadaş uygulamayı büyüttü para kazandı. Sonra başkasına sattı ve o sattığı kişi de hala aylık 300-400 kazanıyor.
Bunlar bugune kadar benim fark ettiğim ve başkalarından öğrendiğim uygulamayı tutturma yolları. Ve daha bunlar gibi onlarcası var. Bu işe girip tecrübe ettikçe neyin tutup tutmayacağı hakkında daha sağlıklı fikir yürütebilirsiniz. Önemli olan pes etmemek ve başarısızlıktan ders çıkartıp tecrübe çıkartmak. Nasıl uygulama tutar hakkında bilgi verdim biraz da ne yaparsanız tutmaz hakkında bilgi vereyim.
Yemek tarifleri uygulaması yapmayın tutmaz. Market yemek tarifleri uygulaması ile dolu. İlle de yaptıracağım diyorsanız ya spesifik bir alanda yapmalısınız ya da iyi bir reklam bütçeniz olmalı. Diğer türlü sıyrılmanız mümkün değildir.
Yıl olmuş 2019, lütfen daha fazla flappy bird oyunu alıp markete yüklemeyin. Tutmaz.
Wallpaper uygulaması almayın tutmaz. Bu sektöre giren birçok kişide wallpaper uygulaması görüyorum. Market wallpaper uygulaması kaynıyor. Yapacaksanız da spesifik bir alanda yapın.
En Güzel Duvar Kağıtları diye uygulama yapmayın.
Tinder, Facebook, instagram,whatsapp, letgo vb. uygulamaların klonlarını alıp reklamınızı ekleyip yayınlamayın tutmaz. Bunlar için çok iyi reklam bütçenizin olması lazım. Kaldı ki hazır aldığınız şablonlarda zibille hata vardır uygulamalar doğru düzgün çalışmaz bile.