Santos01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Henüz bu şekilde çalışacak arkadaş bulamadık. Daha biz şurayı şöyle geliştirmek istiyoruz derken yaparız 300 TL ücret talep ederiz, şeklinde yapıştırıyor cevabı
Pek sevmediğim işler açıkçası. Önce para düşünülmesi hoş değil. İş yapılınca elbette hakkını vermek lazım, vereceğiz de ama direk pat diye şu kadar olur, bu kadar olur. Ne istiyorsanız söyleyin fiyat verelim. Sanki uygulamayı başka birisi ile geliştirdik, bu arkadaştan güncellemeler talep ediyoruz gibi 3k gibi bir rakam ödedik birde..
Şimdi üstad siz de haklısınız ama ben size doğru olarak nasıl işlediğini anlatayım.
Firmadan servisleri yazmak İçin teklif aldım. Raporu ilettiler inceledim. 2 haftalık iş süresi ve 5k tl ücret çıkardım. Herşey tamam denildi işe başladım projeyi teslim ettim ve ücreti aldım.
Daha sonraki güncellemeler içni firma isteğini söyledi ve direkt olarak iş süresini ve ücreti öğrenmek istediler. Ysni ben daha paradan bahsetmeden kendiler ücret konuşmak istedi. Bütçeye okay verdikleri sürece geliştiremeye devam ettim.

Yani karşı tarafın önce para düşünmesi çok doğal. Çünkü ay sonu bekleyen faturalar, kiralar vb. Bir çok şey var ))
Güncelleme konusun ise karışık olabiliyor bazen. Onun İçin bir proje aldığım zaman mutlaka mutlaka iş raporu isterim. Benin atladığım Bir detay var ise mutlaka ücretsiz update çıkarım, eğer iş planı dışında ise mecbur ücret dahilinde oluyor ))