Herkese selamlar,
Emek ve zaman harcayarak oluşturduğunuz scriptleri fiyatlandırırken nelere dikkat ediyorsunuz? Biraz geniş bir soru oldu farkındayım. Scriptin özelliklerine vb etmenlere göre değişir elbette ancak şunu merak ediyorum, script satış bölümünde 50 TL , 100 TL gibi komik rakamlar görünce gerçekten şaşırıyorum. Bir yazılım dili öğrenip, ortaya bir sistem çıkartmak bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum. Belki yanlış düşünüyor gibi görünsem de bir yazılımcı olarak gerçekten artık bu sektör bitmiş gibi geliyor bana. Kaldı ki benim için yazılım hobi. Fakat asıl mesleği yazılım olan kişiler için durum çok daha zor.
Fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim
Şahsen piyasayı öldürdüklerini düşünüyorum. ***** scriptler üzerinden düzenlemeler ile script türetenlere çok denk geliyorum harici olaraktan WP meselesi özel yazılım ihtiyaçlarını azaltıyor müşterilerin buda etkiliyor piyasayı. Birde hazır builder sistemler çok fazlalaştı ve gerçekten çok iyi reklam yapıp büyük bir kitleye ulaşıyorlar. Şahsıma gelince uzun bir süredir script yazmıyorum gerek kurumsal gerekse bireysel çalışmıyorum. Eski web otomasyon sistemlerimi şu sıralar piyasaya tekrar çıkartmayı düşünüyorum ancak piyasaya bu şekildeyken biraz zor gibi..
FİYATALNDIRMAYA GELİNCE;
-Piyasa arz-talep durumu
-Daha önce yapılıp yapılmadığı
-İstenen özellikler modüler mi değil mi
-Spagetti mi fw mi isteniyor
-Harcanan zaman aklıma bunlar geliyor.. Genel bazda hep standart işler gelir zaten bu sebepten dolayı fiyat ortalaması bellidir. Tabi büyük projelerde işler çok farklı işliyor..