Benim domainim bana göre jeneriktir dediğiniz zaman şu sonuca varıyoruz; benim ayağımda ki çorap bana göre ayakkabıdır.

Domainleriniz gerçekten güzel ancak bir domainin jenerik olabilmesi için güzel olması değil tek kelime olması gerekmektedir. Bir üstte yorum yapan arkadaş örnek vermiş; bende sizin örnek verdiğiniz domainler üzerinden size örnek vereyim.

evlereikram.com

''ev'' jeneriktir

''ikram'' jeneriktir

''evlere'' jenerik değildir, ''evlereikram'' jenerik değildir.

Mevzu gayet bu kadar basit iken benim domainim bana göre jeneriktir demeniz ayağınızda ki çorabı ayakkabı olarak görmeniz ile aynıdır.

Bunu sizi ve ümidinizi kırmadan arkadaşlar anlatmaya çalışmış iken hala inat etmenize gerek yok hocam. Çünkü siz ne kadar inat ederseniz edin ''JENERİK'' kavramı değişmeyecek ve sizin domainleriniz ''JENERİK'' olarak adlandırılmayacak.

Aynı hatayı bende yapmıştım bu foruma ilk üye olduğumda. Nasıl mı?

''Superfm.NET'' adlı domainim için Jenerik domain başlıklı bir konu açmıştım, sonra üyenin biri bu domain jenerik değil keyword'dur dediği zaman ''JENERİK'' kavramını araştırmaya başladım. Sonra öğrendim ki

''Super'' kelimesi jenerik ama ''SuperFM'' jenerik değil. Bu sefer aynı domaini tekrar satışa sundum ancak ''JENERİK'' kelimesini kullanmadan. Bu kadar basit hocam.

Saygılarımla.