Uygun ortamda doldurulmuş ve size kapalı şişede ulaşıyorsa satış prosedürlerini tamamlayıp satmanızda bir sakınca yok diye biliyorum. Öncelikle lab testleri yapılmış olması yetmiyor, elinizde numunenin sorumlu müdür tarafından akredite bir labta çalışıldığına dair sonuç olmalı. Yağın kalitesi belirlenmeli. Yoksa bende zaman zaman alacağım yağdan biraz numune alıp labta peroksitine, sabunlaşmasına, absorbansına filan bakıyorum, bu natürel yada rafine diyorum. Satıcıda bu değerleri kullanıp elden satış yapıyor. Ama yurtdışına satmaya kalksa yada gidip etiket bassa benim verdiğim değerlerin yada kalitenin zerre önemi yok.

Etiket basarken arkada sıkan ve dolduran firmanın bilgileri olacak. Tarım bakanlığının izin numarası falan filan. Ayrıca etiketi ya ekonomi bakanlığı ya da tarım bakanlığı, hangisi tam hatırlamıyorum, önceden onaylayacak. En basit örnek bim gibi marketlerde satılan yiyecekler. Marka bimin, üreten ve ambalajlayan farklı. Sizdekide aynı mantık. Satış konularını tam bilmiyorum yinede, ben sadece şişeleme fabrikasının laboratuvar bloğuna baktım geçici olarak.

Ha ben sadece civarda elden satarım diyorsanız onun pek bir denetimi yok. Yasal olarak çiftçi iseniz marka basıp satabilirsiniz. Ama yinede sıkıntılı bir konu bu. En ufak yasal şikayet ve arından yapılan inceleme çok ciddi sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle tağşiş tespit edilirse.