Ergenlik 20'li yaşların başına kadar sürüyor. Ergenlikte olur böyle şeyler. Sanırsın ki dünyanın bütün yükü üstünde. Kimse seni sevmez sen de kimseyi... Ergenlik insanın en büyük bugu. Ergen psikolojisinden nefret ediyorum. Eften püften şeyleri dert edip duruyorlar. Anam beni sevmiyor babam bana bağırdı. herkes adidas giyiyor ben adibas giyiyorum falan filan. Bi de yaşımdan olgunum edebiyatı var ya bitiyorum. Hayır yavrum siz yaşınızdan olgun değilsiniz. Tam da yaşınızın gereğini yapıyorsunuz. Ben niye yaşımdan olgun değilim acaba. 36 yaşına geldim çok şey yaşadım öle de bilirdim ama ölmedim. Demek ki ölmek kolay değil. Moda oldu herkesin ölesi geliyor. Ölümü bayılmak mı sanıyorsunuz anlamıyorum ki. İyi ki psikolog falan değilim. Geleni fırçalar yollardım. Herkese göre herkesin derdi en büyük ama aslında minnacık dertlerimiz var. Hormonal çoğu sorunumuz. Adam gibi sevsek sevilsek ve yorulsak hiçbir sıkıntımız kalmayacak.
Hobi ve amaç edinin. Amaçsız ve tembel insanın canı sıkılır doğal olarak yapacak bir şey olmayınca kendinize sararsınız. Vücut geliştirme olabilir, futbol halı saha maçı, basketbol olabilir. Çalışmak olabilir. Koşmak yürümek gidip bir zanaat öğrenmek olabilir. Bir şekilde enerjinizi atmanız lazım. Sizde ergenlik enerjisi var. Atamadıkça içe basıyor. Bütün sorun bu.