Ankaradayım 1 yılı aşkın süredir işsizim. Belki daha fazladır. Kendi mesleğimde iş buluyorum para vermiyorlar. Sigorta yapmıyorlar. Verilen sözleri tutmuyorlar. Artık kendi mesleğimi de bıraktım, satış danışmanlıgına falan basvuruyorum (daha önce tecrubem oldu), ona da almıyorlar her şartı taşımama rağmen.
Geçenlerde oturdugum ilçede bi dükkan bay bayan eleman arıyoruz diye ilan asmıs, babamda görünce şartları konusmuş.
Sabah 9 - akşam 9
Sabah kahvaltı ve öğlen yemeği
1200₺ maaş.
Garsonluk yapayım dedim, bana 1.5 saat uzaklıkta bi kafede (daha önce 5 yıldızlı otelde garsonluk tecrubem var), bu adamda sabah 8 akşam 11, 1600₺maaş, dükkanı sen acıcan sen kapatcan, çayıda kahveyide yer silmeyide, servisi de nargileyi de sen yapacan diyo + yol parası yok.
Şimdi biz napalım. Onlara sorsak iş beğenmiyor oluyoruz. Benim en son girdiğim iş, grafik tasarım ve sosyal medya yöneticiliği idi, sırf tecrube için günlük elden 70₺ şartını kabul ettim, sigorta yemek yol yok. 35₺ gidiyor yola yemeğe. Buna rağmen verdikleri sözde durmayıp o 70₺yi bile vermediler.
Bütün hak yiyen, çalışanını düşünmeyen, asgari ücret bile vermeye karşı, nerden kıssam da daha az para verip daha cok calıstırsam diye düşünen iş verenleri.. saygıyla anıyorum.