Merhaba,
Performans sorunları genellikle sunucu + kullanılan yazılım ile kaynaklı olabilir. Wordpress için optimize edilmiş bir tema kullanmanız ve mümkün mertebe az eklenti kurmanız gerekli. Ne kadar eklenti kurarsanız o kadar SQL sorgusu demek. Öncelikle eklentilerini kontrol edin. Gereksiz eklentilerinizi kaldırın. Daha sonra sunucu tarafındaki cache ve optimizasyon ayarlarını kontrol edip optimizasyonu yapın. Profesyonel bir hizmet almak istiyorsanız da bizimle iletişime geçin. Sitenizi ve sunucunuzu kontrol ederek çözüm üretelim.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Aşağıda tavsiyeleriniz hakkında durumumu yazdım. Farklı tavsiyeleri duymayı da çok isterim.
- Sunucu konusunda uzman bir arkadaş tarafından ayarlandı ve oldukça iyi özelliklere sahip. Yani bundan dolayı olacağını sanmıyorum.
- Yazılım olarak Wordpress kullanıyorum ve Tielabs şirketinin Sahifa temasından sonra Jannah temada aslında dünya genelinde en çok tercih edilen ve oldukça iyi sonuçlar alabilen bir tema. Bundan dolayı da olacağını sanmıyorum.
- Az eklenti konusunda kesinlikle katılıyorum ama bende sitemin yapısı itibarı ile en az yük bindiren ve sadece gerçekten gerekli eklentileri kullanmaya çalışıyorum. Gtmetrix ve Pagespeed İnsight da eklentiler ile ilgili çok bir hata göstermiyor. Ama yinede sürekli incelemeye çalışıyorum.