bence google ile mücadele etmesi imkansız marketteki her uygulamanın açılması sağlansa bile, telif vb. sıkıntılar olacaktır izim vermezler öyle adamların marketinin kullanılmasına. uygulama yapımcılarıda sadece tek marka için pek uğraşmaz emeğe değmez genel olarak.şuan yüzbinlerce içeriği olan microsoft marketi bile şunu bulamıyorum bunu bulamıyorum diye eleştiriliyo. diğer bir sorunda reklam sistemi uygulama yapacak adam kazancına bakar, google reklamlarıyla kazanamadıktan sonra neden uğraşsın adamlar tamam bunların yerine kendi sistemlerini yapabilirler ama anca kendi ülkelerinde aktif olur bütün dünyaya açılmaları zor iş. Son olarak insanların bi gözü korktu artık huawei diyince soğudular. Android zaten hızıyla ünlü olan bir sistem değil microsoftun sistemini daha çok beğenmiştim ben. bir de nokıa nın meego mu ne vardı heralde tek telefon. o da çok beğenilmişti ama tutmadı. ha eğer kendi sistemlerini yapar bu sistemin diğer markalar tarafından kullanılmasını sağlarlarsa iş değişir ama hiç bir firmanın risk alıp bu yeni sistemle telefon üreteceğini sanmam.