AwoApp adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 yıldır reskin yapıyorum, şunu kesinlikle söyleyebilirim ki reskin işleminin eğitimi seti olmaz. Olur gel ben sana öğretirim diyen de bilgisizliğinizden yararlanıp paranızı hacamatlayacaktır.

Bakın codecanyon ve türevi sitelerin asıl amacı satın aldığınız uygulamaları kendiniz düzenlemenizdir. Bu yüzden her satıcı kaynak kodlarla birlikte detaylı bir reskin dökümanı hazırlamak zorundadır. Teoride müşteri bu dökümanı takip edecek ve satın aldığı uygulamayı kendisi düzenleyebilecektir. Hoş, her şey teorikteki gibi olsa zaten reskin yapacak yazılımcıya ihtiyaç kalmaz. Gel gelelim kazın ayağı hiç de öyle değildir. Uygulamayı android studioda açana kadar zaten zibille hata çıkar, eksik kütüphane çıkar, gradle hatası verir(özellikle oyunlarda). Kodlama bilginiz yoksa bunları çözmeniz mümkün değildir. Uygulamayı sağ salim studioda açarsanız, değişiklikleri yaparken bir yerde hata yaparsanız uygulama sürekli çöker nedenini tek başınıza bulamazsınız çünkü ezbere gittiğiniz için logcatten bile bihaber olursunuz.

Uygulama ikonunuzu koyarsınız, bazı telefonlarda gözükmez bazı telefonlarda beyaz gözükür nedenini bilemezsiniz çünkü androide yeni gelen simge spesifikasyolarını bilmiyorsunuzdur, reklam eklersiniz reklamları gözükmez niçin gözükmediğine bakmanız gerekiyordur admobun hata kodlarını bilmezsiniz ona da bakamazsınız, paket adını değiştirirsiniz hata yaparsınız uygulamanızda provider vardır çalışmaz, oyundaki görselleri değiştirir kendi görsellerinizi koyarsınız fakat oyunun boyutunu iki kat artırırsınız çünkü görselleri optimize etmemişsinizdir, aldığınız uygulama eskidir yeni sürümler için sdkyi yükseltmelisinizdir bilmezsiniz yapamazsınız yapınca gradle hatası verir onu çözmeniz gerekir... Bu liste böyle uzar gider. Ve bunlar sadece yapacağınız basit reskin işleminde karşılacağınız sorunlar. Zaten uygulamaya ek bir özellik eklemek veya çıkarmak istiyorsanız kodlama bilmeden imkansızdır.

Forumda bir ara reskin eğitim seti sattığını iddia eden fakat package yazmaktan aciz biri vardı, multiden banlandı fakat bunu udemyde videolu anlatımını yapmıştı kendince. Bu yazdıklarıma rağmen hala reskin eğitim seti olabileceğine inancınız varsa arayıp bulursunuz alırsınız. 40₺ kaybedersiniz fakat reskinin eğitim seti olmayacağını acı yoldan da olsa öğrenmiş olursunuz.
Saygılar. Valla ne diyim şiir gibi okudum.