Bu şekilde düşünmeniz doğru değil hocam.Bir odtü'lünün diğerlerinden farkı üniversite hayatında projelere katılıp kendini pratiktede yetiştirebilmesidir. Eğer ki üniversite hayatınız projelere katılım sağlar veya ufak çaplıda olsa kendi projelerinizi üretirseniz ve CW'nizde bunları belirtirseniz o eşitliği sizde sağlamış olursunuz. Ne yazık ki proje üretmeden dümdüz okul - ev - kafe arasında yaşayıp sınavlarıda iyi kötü verip biteren mezun sayısı çok fazla olduğu için birşey bilmeden "dümdüz" mezun oluyorlar. İşin özeti şu ki kendi personelini yetiştirenler asgari ücretle bu dümdüz yeni mezunları işe alıyor ancak proje geliştirip alanında birşeyleri başarmış/başarmaya çalış mezunlarıda genellikle büyük şirketler hemen kapıyor ZATEN PROJE GELİŞTİRDİĞİNİZ süreç içerisinde keşfediliyorsunuz.
Aynen öyle, bende böyle düşünüyorum.
Ben işveren olsam, nereden mezun olduğuna, kaçla mezun olduğuna asla bakmam, ilgilenmem.
Bakarım okurken neler yapmış. Ne projelerine katılmış, bu projelere nasıl katkı sağlamış, sorduğum sorulara nasıl yanıtlar veriyor, ekibe ayak uydurabilecek mi?
Üniversite de zaten bir şeyin eğitimini alırsın ama onu gerçekten öğrenip öğrenmeyeceğin sana bağlıdır. Oturur okur ezberler derslerden geçersin,1 ay sonra kafanda hiç bir şey kalmaz. Öğrendiğin bilgilerle bir proje ortaya koyarsın, hem öğrendiklerin gelişir hemde kolay kolay öğrendiklerini unutmazsın. Benim elektrik mühendisi arkadaşım var, evdeki şalteri açmaya korkar. Bilgisayar mühendisi arkadaşım var format atamaz. Yıllarca php gördüler, tek kod bilmezler.
Bu yüzden projen yok mu, asgaridan başlarsın kardeşim. Baktın çocuk bir şeyleri çekip çevirebiliyor, zam değil gerekli ayarlamanı yaparsın.